Constanţa şi Craiova sunt oraşele care merg mai departe în finala competiţiei pentru titlul de Capitala Tineretului din România, în urma finalizării procesului de evaluare a candidaturilor înscrise în prima rundă a ediţiei 2020-2021, au anunţat organizatorii, într-un comunicat transmis luni Agerpres.
În cea de a doua rundă, oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură şi să îl depună până pe data de 30 septembrie (ora 16,59), câştigătorul urmând a fi anunţat la Iaşi, în luna octombrie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a.
"Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) şi va deţine titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare", a precizat sursa citată.
Jurizarea proiectelor se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.
Programul Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015 - şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi BCR.
Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare şi Iaşi care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului şi Sportului este partener strategic al programului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci