Constanţa: Zeci de elevi şi studenţi, la prima ediţie a concursului 'Căpitan pe nava viitorului', organizat de Universitatea Maritimă

Zeci de elevi şi studenţi dornici să deprindă arta navigaţiei au participat la prima ediţie a concursului 'Căpitan pe nava viitorului', competiţie organizată de Universitatea Maritimă din Constanţa, finanţată de Ministerul Educaţiei Naţionale, au informat marţi reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Universitatea Maritimă, concurenţii 'au condus nave virtuale în cadrul simulatoarelor de navigaţie, au participat la operaţiuni de încărcare-descărcare a tancurilor petroliere şi au arătat că pot forma echipaje de succes'. Primei ediţie a concursului 'Căpitan pe nava viitorului' a fost organizată la sfârşitul săptămânii trecute de Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval.

Sub coordonarea profesorilor de navigaţie, elevii de la Liceul Teoretic 'Carmen Sylva' Eforie Sud, Liceul Teoretic 'Decebal' din Constanţa, Liceul Teoretic 'Ioan Cotovu' Hârşova, Colegiul Naţional 'Mircea cel Batran', Liceul Tehnologic din Topraisar şi Liceul Tehnologic 'Virgil Madgearu' Constanţa, împreună cu studenţi de la Facultatea de Navigaţie, au concurat în echipe mixte pentru a deveni căpitani pe nava viitorului, reiese din comunicat. Conform sursei citate, 'desemnarea echipajelor câştigătoare, acordarea diplomelor şi înmânarea premiilor constituie un semn de recunoaştere a abilităţilor de conducere, dar şi un motiv în plus pentru a reveni cu forţe proaspete la următoarea ediţie'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel