Constantin Chiriac, transportat de urgență la spital după ce i s-a făcut rău la decernarea stelelor de pe Aleea Celebrităților

Constantin Chiriac la Conferinţa de presă de la Sibiu. Foto Dragoş Dumitru
Constantin Chiriac la Conferinţa de presă de la Sibiu. Foto Dragoş Dumitru

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și director al Teatrului Național "Radu Stanca" (TNRS), a fost transportat de urgență la spital cu ambulanța după ce i s-a făcut rău în timpul ceremoniei de decernare a stelelor de pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății.

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și director al Teatrului Național "Radu Stanca" (TNRS), a fost transportat de urgență la spital după ce i s-a făcut rău.

O motocicletă SMURD a intervenit imediat, solicitând un echipaj de ambulanță cu medic. Deocamdată, nu se cunosc detalii despre starea sa, a declarat Vasile Scridon de la Ambulanța Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Persoanele prezente la eveniment au format un cerc în jurul lui Chiriac pentru a-l proteja de fotografii.

Aleea Celebrităților din Parcul Cetății va primi șapte noi stele la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Printre cei onorați în acest an se numără John Malkovich, Susanne Kennedy, Anne Teresa De Keersmaeker, Theodoros Terzopoulos, Isabelle Adjani și Jon Fosse.

Meteorologii din Sibiu au anunțat temperaturi deosebit de ridicate pentru acest weekend, cu maxime cuprinse între 31 și 35 de grade.

Actualizare ora 19:19

Din cauza căldurii, directorul TNRS, Constantin Chiriac, a suferit o scurtă stare de leșin și se află în prezent la spital pentru investigații suplimentare.

„Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu a fost solicitat în această seară, în jurul orei 18:30, în Parcul Cetății, pentru un bărbat de 67 de ani care a prezentat o stare lipotimică. La fața locului a intervenit și un echipaj moto de la ISU. Pacientul a fost preluat de echipajul cu medic al SAJ, evaluat și monitorizat. A prezentat o scurtă stare lipotimică, probabil din cauza căldurii, cauză care va fi stabilită la spital,” a declarat Vasile Scridon de la Ambulanța Sibiu.

Funcțiile vitale ale pacientului sunt în limite normale și acesta a fost transportat la UPU Sibiu pentru investigații suplimentare, a adăugat Scridon.

„Pacientul a fost preluat de medicii UPU, după o scurtă stare de lipotimie. În acest moment, primește îngrijiri medicale de specialitate,” a declarat Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

„Domnul director Constantin Chiriac este bine, a fost o problemă minoră cauzată de deshidratare,” a spus Sorana Maier din partea FITS, pentru Turnul Sfatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel