Constantin Şerban, învăţătorul  care îşi umilea elevii şi-a dat demisia

Constantin Șerban Foto: bzi.ro
Constantin Șerban Foto: bzi.ro

Învăţătorul Constantin Şerban, de la Şcoala Gimnazială "Mihai Codreanu" din Iaşi, care îşi umilea elevii şi-a dat demisia.

În urma reclamaţiilor, dascălul de la Şcoala Gimnazială "Mihai Codreanu", fusese sancţionat de către Consiliul de Administraţie cu reducerea de 15% a salariului până la finalul anului școlar. De asemenea, a demisionat şi Daniela Nechifor, directoarea şcolii.

„Consiliul de Administraţie al şcolii a luat act de această hotărâre şi a fost emisă decizia de desfacere a contractului de muncă. De asemenea, astăzi, directorul Şcolii Gimnaziale ‘Mihai Codreanu’ şi-a înaintat demisia către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, Inspectorul Şcolar General a numit în funcţia de director, prin detaşare până la sfârşitul anului şcolar, cu avizul membrilor Consiliului de Administraţie, un alt profesor titular al şcolii care îndeplineşte toate condiţiile specifice, fiind profesor cu gradul didactic I, membru CNEME şi având o experienţă managerială importantă, deoarece a mai îndeplinit funcţia de director la aceeaşi unitate de învăţământ”, a anunţat ISJ Iaşi.

Învăţătorul Șerban Constantin, care este și consilier județean din partea PNL, a fost acuzat că umilește elevii la ore.  În urma unor înregistrări apărute în presă, se poate observa faptul că un bărbat cu voce similară cu a învăţătorului ţipă la elevi şi îi ridiculizează în diferite ipostaze, pe una dintre fetiţe numind-o „butoi”.

Constantin Şerban a precizat că decizia de sancţionare a sa este una politică, precizând că au fost puse presiuni din partea ISJ Iaşi care s-a antepronunţat pe subiect şi i-au „vrut capul”.

„Dedesubtul mare la toată problematica asta este că un grup din şcoala asta nu a suportat că directorul, care a fost un an de zile, nu s-a prezentat la concurs anul trecut şi s-a prezentat o altă colegă care este acum director. Din prima zi de şcoală şi-au pus în minte cum să dea directorul jos, iar având în vedere că eu aveam expertiză, au spus că dacă îl lăsăm pe ăsta deoparte ea rămâne descoperită. Şi de atunci a început presiunea, beţe în roate, tot felul de minuni şi au ajuns la asemenea acte”, a declarat Constantin Şerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel