Construcţii ILEGALE pe plaja Corbu. Garda de Mediu a dispus desfiinţarea lor

Facebook Garda Naţională de Mediu
Facebook Garda Naţională de Mediu

Garda de Mediu a anunţat desfiinţarea construcţiilor de pe Plaja Corbu, după ce dezvoltatorul nu ar fi respectat legea. 

"CONSTRUCŢII ILEGALE PE PLAJA CORBU! 

GARDA DE MEDIU APLICĂ 100.000 LEI AMENDĂ ŞI DISPUNE DESFIINŢAREA CONSTRUCŢIILOR! 

Comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanța și ai Comisariatului Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, 10.03.2022, verificări la cele două proiecte imobiliare realizate în Comuna Corbu, județul Constanța, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. În timpul controlului, s-a constatat că, în faza de execuţie a celor două ansambluri de corpuri de locuit, nu au fost respectate prevederile acordurilor de mediu emise de APM Constanța. Mai precis, titularul proiectelor a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din plăci de beton armat, și nu din grinzi de lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța).

Astfel, pentru neregulile constatate, societatea comercială care e și beneficiarul proiectelor a fost amendată cu 100.000 lei. Totodată, a fost dispusă sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială, până la data de 15.04.2022. În perioada următoare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor urmări îndeplinirea măsurilor în termenul stabilit", a transmis Garda Naţională de Mediu pe Facebook. 

Horia Teodorescu: O nouă strategie, pe masa Guvernului. Se aprobă în cel mult o lună

"La structurile hoteliere, principala frână a constituit-o Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, care pe zona continentală opera cu limitări care făceau neprofitabil turismul, fără să contribuie la protecţia mediului. Vorbim braţul Sf. Gheorghe, zona dinspre Constanţa. Se puteau face hoteluri, pensiuni. Dar aplicând rigid regulamentul din deltă, au blocat investiţii acolo ani de zile. (...) Recent, Guvernul a luat taurul de coarne şi poate se vor debloca investiţiile hoteliere. S-au luat măsuri, s-au schimbat acele norme absurde care împiedicau în partea continentală a Dobrogei construcţia?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Aşa cum aţi specificat, în momentul de faţă există pe masa Guvernului o nouă strategie privind arhitectura pe partea continentală a judeţelor Tulcea şi Constanţa. Chiar azi am avut o discuţie cu un coleg consilier de la Bucureşti, şi este în secretariatul Guvernului proiectul, pentru a da o oarecare lejeritate construcţiilor, fără a afecta în vreun fel zona de mediu şi de protecţie a biodiversităţii. Credem că într-o săptămână sau două vom avea aceste modificări necesare pentru dezvoltarea unor ansambluri hoteliere pe zona continentală. Suntem în demersuri şi cred că se va întâmpla repede. În maxim o lună de zile, cred că hotărârea va ajunge pe masa Guvernului", a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel