Oamenii care locuiesc la sate vor avea șansa să profite de consultații gratuite din partea medicilor.
"Împreună Pentru Sănătate Rurală" este un proiect al "Societății Studenților în Medicină din București". Proiectul se desfășoară la initiațiva studenților din anii terminali ai facultății de Medicină și își propune să organizeze caravane medicale în zonele rurale unde doctori nu prea mai sunt în număr mare.
Consultații de specialitate
Aproximativ 200 de pacienți vor fi consultați în cadrul acestui program de către o echipă formată din 12-20 de studenți la Medicină de ani terminali și 12-15 medici rezidenți și specialiști pe diferite ramuri. Oamenilor li se va face un examen clinic complet, analize ( glicemie, colesterol, trigliceride, hemoglobina), EKG, ecografie, consult oftalmologic, audiometrie. Acestora, în funcție de patologia descoperită, li se va face și consult de specialitate de către un medic: cardiolog, gastroenterolog, radiolog, reumatolog, dermatolog etc.
Copiii vor fi supuși unui examen pediatric de către specialist. La sfârșit, toți pacienții primesc scrisori medicale, trimiteri sau medicamente în funcție de necesitate fiecăruia. Tot în timpul caravanelor, vor fi specialiști care vor vorbi despre tuberculoză, diabet, obezitate și alimentație echilibrată, dar și despre cancerul de col uterin și infecția cu HPV (Human Papilloma Virus). Toate acestea vizează informarea și prevenția, încercând să aducă un plus de conștientizare în rândul oamenilor.
În weekendul 12-13 aprilie, se va organiza cea de-a 25-a ediție: o caravană medicală în comuna Corbi, județul Argeș, la care vor participa 42 de voluntari: 13 medici și 29 de studenți la Medicină.
Mai multe informații AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News