Consultări pentru data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă nu ar fi fost invitat. Discuții separat, ulterior

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Luni și marți, vor avea loc consultări, la Palatul Victoria, privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, discuții la care Nicolae Ciucă, liderul PNL, nu ar fi fost invitat.

"Cătălin Predoiu va fi împreună cu Marcel Ciolacu şi cu Marian Neacşu la consultări. Cei din PNL nu sunt chemaţi. Ciucă nu va fi la aceste consultări. Nu a fost nici măcar invitat PNL. Argumentul este faptul că Ciolacu şi liderii PSD cunosc poziţia PNL şi sunt reprezentaţi la toate rundele de negocieri. PNL este reprezentat de vicepremierul Cătălin Predoiu, cel care este şi ministrul Afacerilor Interne, cel care trebuie să inițieze Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale. Cătălin Predoiu va fi alături de Marcel Ciolacu şi de Marian Neacşu, la toate discuţiile cu ceilalţi lideri politic care fac parte din opoziţie, în calitate de vicepremier al Guvernului României.

În acest moment, la  ora 10:00, luni, a fost a invitată şi a confirmat prezența Elena Lasconi, preşedintele ales al USR. Este o consultare cu preşedinţii partidelor politice. Nu sunt toţi în acelaşi timp la masă, ci este o consultare cu fiecare în parte. La ora 10:00, Elena Lasconi. La ora 11:00, liderul Grupului Minorităţilor Naţionale - Varujan Pambuccian, la ora 15:00  - Diana Șoșoacă, liderul S.O.S România. George Simion, deocamdată, nu a stabilit o oră. Vor avea loc negocieri şi marţi, pentru că, de exemplu, Ludovic Orban a transmis că nu poate să vină luni şi va veni marţi la ora 10:00", a spus jurnalista Mădălina Mihalache, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Acolo (n.r. la consultări) Ciolacu este în calitate de premier şi Cătălin Predoiu în calitate de vicepremier", a punctat jurnalista.

Vezi și: PNL vrea să modifice data alegerilor prezidențiale. Chirieac l-a taxat pe Stroe: Credeți că prostirea asta în față are vreun efect asupra publicului, zău?! 

"Vor să afle şi părerea celorlalte partide politice"

"Discuţiile sunt aşa.... Au avut loc două şedinţe ale coaliţiei de guvernare privind data alegerilor prezidenţiale, ştiu părerea celor din PNL. Acum, vor să afle şi părerea celorlalte partide politice, pentru că alegerile prezidenţiale nu mai pot avea loc pe 15, respectiv 29 septembrie, aşa cum era în calendarul aprobat. După ce vor avea loc aceste consultări cu partidele politice din opoziţie, va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, adică PSD şi PNL la masă, în care să vină Ciolacu şi să îi spună lui Ciucă şi celor din PNL "aceasta este concluzia care s-a desprins din discuţiile cu celelalte partide politice", a spus Mădălina Mihalache.

Conform informațiilor transmise ulterior, fiecare partid poate veni cu trei persoane care să reprezinte partidul, "însă invitația a fost lansată, înainte, către președintele partidului", potrivit jurnalistei

"Nicolae Ciucă va fi invitat după, în momentul în care va avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare. Luni şi marţi vor fi aceste consultări cu partidele din opoziţie, după care, la final, dacă se va desprinde o soluţie...", a menționat Mădălina Mihalache.

Vezi și:  PNL hotărâse încă din luna martie ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Documentul care spune tot

 Alegerile prezidențiale, "în termenele legale". Nicolae Ciucă (PNL) susține că "discuțiile trebuie să aibă loc pe bază de principii" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel