Consultaţii gratuite la dermatologie, endocrinologie şi pediatrie pentru turiştii de pe litoral. În ce stațiuni au loc și până când

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Turiştii aflaţi în staţiunile din sudul litoralului beneficiază, săptămâna aceasta, de consultaţii gratuite în specialităţile dermatologie, endocrinologie şi pediatrie.

Până sâmbătă, 19 august, se derulează campania "Asumă-ţi să fii sănătos!" a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. 36 de medici sunt prezenţi în cele cinci puncte de lucru special amenajate în Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Olimp. Corturile sunt amplasate lângă bazele de salvare acvatică şi punctele de prim ajutor din Neptun şi Mangalia, lângă containerele SMURD de pe plajele din Costineşti şi Saturn, iar în Olimp, pe plajă, în zona hotelului Meduza.

Consultaţiile se vor acorda în intervalele orare 09.00 - 12.00 şi 15.00 - 18.00, cu excepţia zilei de 19 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii, scrie Rador. Campania "Asumă-ţi să fii sănătos" se află la cea de-a treia ediţie, iar anul acesta este primul în care turiştii beneficiază şi de consultaţii din specialitatea pediatrie.

Vara trecută, numărul total al consultaţiilor medicale înregistrate în cadrul campaniei de prevenţie "Asumă-ţi să fii sănătos!" a fost de 4.374 din care 2.014 consultaţii de dermatologie pentru screening melanom; iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 1.525 de consultaţii pentru screening sindrom metabolic şi 835 de consultaţii pentru screening osteoporoză.

Numărul total al consultațiilor medicale înregistrate în cadrul primei ediții din 2021 a fost 2.066 din care 913 consultații de dermatologie pentru screening melanom;  iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 709 consultații pentru screening sindrom metabolic și 444 pentru screening osteoporoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel