Consumul de ciocolată şi de cafea ar putea avea efecte benefice pentru creier, potrivit unui studiu al experților de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins.
Ciocolata și cafeaua ar susţine performanţele cognitive, protejând neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.
Pentru a beneficia de efectele pozitive ale cafelei, experții recomandă consumul zilnic de cafeină, aproximativ 5 ceşti pe durata întregii zile, de preferat în prima parte a acesteia.
Alte beneficii ale ciocolatei, în special ciocolata neagră, enunțate de specialiști sunt: reduce stresul, protejează inima de atac de cord, combate diabetul și echilibrează sistemul imunitar. Alți experți sugerează faptul că ciocolata ne face mai inteligenți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu