Nutriția și stilul de viață joacă un rol fundamental în viața noastră. Spre exemplu, unele alimente precum roșiile, peștele, spanacul, ouăle și fructele uscate au numeroase proprietăți care ajută la contracararea îmbătrânirii pielii.
Dacă dorim să fim plini de energie și să rămânem tineri aceste alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din dieta ta.
Pe scurt, pentru a fi frumos pe dinafară, trebuie să fii frumos și pe dinăuntru, iar pielea, de fapt, este o oglindă care reflectă starea de sănătate a organismului.
Folosește lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
O alimentație sănătoasă și un stil de viață corect previne îmbătrânirea pielii și restabilește și funcționalitatea corectă a organismului.
Iată care sunt alimentele, indicate pentru a fi consumate, dacă dorim să rămânem plini de energie toată ziua:
Afine: un fruct, bogat în antioxidanți, care ajută la prevenirea deteriorării celulare pe termen lung. În plus, afinele sunt capabile să-ți protejeze pielea de mediu.
Fructe bogate în vitamina C: căpșunile, kiwi și toate fructele citrice. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, aceste fructe ajută la stimularea formării de colagen în piele.
Ciocolata neagră: în special ciocolata pură conține un număr mare de flavonoide, care îmbunătățesc aspectul pielii și previne apariția ridurilor. Mai mult, cacao crește fluxul de sânge care merge ajunge în țesuturi și hidratează pielea.
Roșiile: bogate în licopen, roșiile care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.
Stridii: aceste fructe de mare gustoase, bogate în zinc, un mineral cu multiple beneficii precum repararea pielii și stimularea producerii de colagen.
Somon: un peste, care datorită Omega 3, ne ajută să avem o piele fină și radiantă.
Stresul, utilizarea substanțe chimice și unele boli sunt printre principalele cauze ale căderii părului. Dar putem preveni și limita acest fenomen prin remedii naturiste capabile să fortifice și întărească podoaba capilară.
Căderea părului este complet naturală pe parcursul unei zile: părul se desprinde din folicul pentru a face loc unui fir nou, acesta fiind un proces de regenerare normal.
Dar dacă observi că începi să pierzi mult păr atunci când te pieptăni, când faci duș sau când trecem mâna prin păr, ar putea fi vorba despre o problemă care nu trebuie trecută cu vederea.
Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești
Fenomenul căderii părului este foarte complex și poate avea diverse cauze, dar nu toate duc la o soluție. De exemplu, vârsta și predispoziția genetică pot duce la căderea părului și este foarte greu de intervenit pentru a bloca acest proces natural. Există însă multe alte cauze, determinate de stilul nostru de viață și de condiția noastră fizică, asupra cărora putem acționa eficient, prin tratamente naturiste, care pot opri căderea părului.
Putem încerca să apelăm la câteva remedii naturiste, eficiente împotriva căderii parului. Să vedem care sunt:
Extract de urzică. Urzica este un ingredient cheie în prevenirea căderii părului . Extractul de urzica este un excelent remineralizant și fortificant și poate fi luat pe cale orală, ca extract uscat în capsule, sau îl puteți găsi ca baza a multor produse pentru par: șampoane, balsamuri, loțiuni și măști. Împreună cu urzica puteți folosi și rozmarin, sub formă de ulei esențial.
Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară
Masca fortifiantă. Puteți realiza cu ușurință această mască de păr fortifiantă, folosind un iaurt bogat în acizi grași cu acțiune hidratantă, ulei esențial de rozmarin, cu proprietăți remineralizante, și ulei de măsline, cu acțiune hrănitoare.
Balsam natural de păr, preparat acasă: tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează
Se iau un iaurt natural integral, 5 picături de ulei esențial de rozmarin, 5 ml de ulei de măsline. Puneți toate ingredientele într-un bol de sticlă și amestecați cu o lingură de lemn până obțineți o emulsie moale. Aplicați amestecul pe scalp și pe toată lungimea părului și lăsați-l să acționeze 25 de minute. Spălați apoi părul cu un șampon ușor. Puteți repeta această mască fortifiantă o dată la 10 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu