Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre

Consumă, regulat, leguminoase, sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. Sursa - pixabay.com
Consumă, regulat, leguminoase, sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. Sursa - pixabay.com

Leguminoasele sunt un aliment de bază pentru multe popoare din întreaga lume.

Recent au devenit subiect de controversă, ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă sunt cu adevărat bune pentru sănătatea. 

Leguminoasele sunt o clasă de legume din familia de plante Fabaceae sau Leguminosae care produc o păstaie cu o sămânță în interior. Aceste semințe sunt partea comestibilă a plantei și sunt adesea numite leguminoase.

De ce e bine să-ți speli picioarele seara cu bicarbonat de sodiu

Leguminoasele sunt bune pentru sănătate?

Aceste leguminoase pot include fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia și alunele, printre altele. În general, leguminoasele sunt foarte hrănitoare, fiind considerate o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. De asemenea, sunt bogate în diverse vitamine și minerale importante. De exemplu, 1 cană de linte fiartă conține 18 grame de proteine, 16 grame de fibre, 90% din valoarea zilnică recomandată de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 , 37% din valoarea zilnică a fierului, 17% magneziu și 16% din valoarea zilnică de potasiu.

Drept urmare, leguminoasele sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate. De exemplu, consumul regulat de leguminoase poate ajuta la susținerea funcției imunitare, la scăderea colesterolului cu lipoproteine ​​cu densitate scăzută, la reglarea tensiunii arteriale, la promovarea diversității microbiomului și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

Care sunt dezavantaje leguminoaselor?

În timp ce leguminoasele pot face cu siguranță parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată, există unele dezavantaje  ale consumului lor. Acest lucru se datorează faptului că leguminoasele conțin compuși, care pot împiedica organismul să absoarbă  nutrienții.

Acest efect poate fi combătut prin limitarea aportului zilnic de leguminoase sau prin înmuierea, gătirea și fermentarea acestora înainte de consum. Anumite leguminoase, cum ar fi fasolea, pot provoca balonare și flatulență. Cu toate acestea, experții spun că înmuierea lor înainte de a le mânca sau a le include în dietă poate ajuta la reducerea riscului de disconfort digestiv.

 

Cinci motive pentru care ar trebui să mănânci banane

 

Bananele nu sunt doar o gustare delicioasă, ci și o adevărată comoară de nutrienți valoroși. Bananele scad tensiunea arterială. Orice fruct care conține nitrați, magneziu și potasiu este bun pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale. 

Dintre toate fructele, bananele au o concentrație foarte mare de potasiu, pe care de obicei nu-l avem în dietă. Astfel, consumul banalelor reduce riscul bolilor cardiovasculare grave.

Câte nuci poți mânca pe zi. Dacă nu ții de cont de asta, vei avea probleme mari

Bananele sunt cu adevărat sățioase. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului de calorii, dar s-a dovedit că sațietatea depinde și de mirosul lor!  La fel ca vanilia, bananele pot „înșela” centrul de sațietate și foame cu aroma lor.

Bananele nu irită sistemul digestiv. Când suferi de orice tip de tulburare digestivă, ești atent la toate alimentele pe care le consumi. În banane nu vei găsi substanțe care ar irita mucoasa intestinală. 

În plus, sunt ușor de digerat. Totuși, nu uita să alegi doar fructe coapte, deoarece bananele verzi au mai multe componente nocive. 

Consumați, regulat, ceai de mentă: are zeci de beneficii pentru sănătate

Bananele îmbunătățesc starea de spirit. Aceste fructe sunt o sursă neprețuită de triptofan, care  poate îmbunătăți starea de spirit. Acest aminoacid este esențial pentru formarea melatoninei și a serotoninei. 

Deși melatonina este responsabilă pentru calitatea somnului, serotonina afectează performanța mentală și buna dispoziție. Este foarte important să mănânci banane, deoarece corpul tău nu poate produce singur triptofan.

Bananele sunt o sursă de carbohidrați ușor digerabili. Dacă faci sport în mod regulat, un astfel de fruct bogat în calorii ar trebui să fie inclus în dietă.  Bananele sunt o sursă de glucoză, fructoză și amidon, fără așa-numitele calorii goale. În plus, sunt un depozit de vitamine B, potasiu, magneziu și fibre. 

Această gamă de nutrienți face din banană un fruct fortifiant înainte de antrenament și stimulează recuperarea după antrenament. Bananele conțin și multe vitamine valoroase, fiind o gustare relativ ieftină și gustoasă.  Datorită indicelui glicemic ridicat, nu ar trebui să faci abuz de banane, atunci când nu faci mișcare.

 

Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi 

Ce ar fi mai bine să mănânci dimineața, dacă vrei să fii sănătos și să ai o siluetă zveltă? Nu începeți ziua cu produse care conțin carbohidrați procesați, susțin nutriționiștii. Cerealele gata preparate, care ne sunt impuse prin publicitate, nu sunt produse utile. Conțin o cantitate mare de carbohidrați simpli, care duc la creșterea în greutate.

De asemenea, nu este o idee bună să-ți începi ziua cu produse din carne procesată, precum salam, cârnați, pâine albă, susțin nutriționiștii. Consumul regulat de cârnați, salam și șuncă ar trebui limitat, deoarece provoacă dezvoltarea cancerului.

Lista alimentelor care îți scurtează viața. Culmea, le mănânci destul de des

Această "listă neagră" include și cerealele instant, adică produsele rafinate care au fost supuse procesării. În plus, sucurile și apa carbogazoasă trebuie evitate. Pâinea albă este, de asemenea, inutilă, de aceea este mai bine să o înlocuiți cu cereale. De asemenea, trebuie evitat grișul și cușcușul, deoarece aceste produse sunt, în esență, aceiași carbohidrați procesați.

Puteți găsi o alternativă la toate aceste produse nesănătoase,cum ar fi orezul brun sau bulgurul. Și în loc de un sandviș cu salam, puteți pregăti diferite feluri de mâncare din carne de pasăre sau pește la cuptor. Cel mai util mic dejun, conform nutriționiștilor, este o omletă cu legume.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel