Info Cons trage un semnal de alarmă cu privire la cantitatea de sare pe care o consumă românii, față de recomandările făcute de către Organizația Mondială a Sănătății.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitatea dublă de sare față de cea recomandată de 5 grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual, scrie Info Cons într-un comunicat de presă.
Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.
Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.
Aceste repere pot împiedica producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produse, poate crește rapid.
Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită depășește cu 420% recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu