Consumatori de droguri, atenţie: Cocaina care te mănâncă de viu a ajuns pe străzi - VIDEO

enhanced-buzz-914-1308852854-9
enhanced-buzz-914-1308852854-9

Deşi ar putea semăna cu scenariul unui film horror sau cu subiectul unei carţi SF, autorităţiile SUA se confruntă cu realitatea invanziei unei bolii fără precedent. Se pare că 80% din cocaina de pe piaţă conţine o substanţă care duce la aparţia unei boli cumplite.

autor: Alex Antonache

Potrivit Good Morning America, primele cazuri au apărut în Los Angeles şi New York, dar autorităţile americane atrag atenţia că situaţia ar putea fi mult mai gravă, pentru că 80% din cocaina existentă pe piaţă duce la apariţia unei boli care macină carnea consumatorului, la propriu.

Cauza apariţiei bolii este că, pentru a obţine un drog mai ieftin, traficanţii fac un amestec între cocaină şi un antiobiotic folosit în scopuri veterinare: Levamisol, pentru deparazitarea bovinelor, ovinelor şi a porcilor.

Într-un studiu de caz din Jurnalul Oficial al Academiei Americane de Dermatologie, Dr. Noah Craft menţionează apariţia a unui număr de şase utilizatori de cocaină recenţi afectaţi de această afecţiune a pielii.

"Este important ca oamenii să ştie că aceste cazuri nu se regăsesc doar în New York şi Los Angeles ci ele se întâlnesc în toată America", a spus Noah Craft.

Boala apare ca un fel de reacţie adversă. Rănile sunt de fapt carne moartă, pentru că vasele de sânge nu mai pot iriga cum trebuie ţesuturile.

"Afecţiunile seamănă cu cele întâlnite în cazul infecţiei cu virusul HIV", a declarat Dr. Noah Craft, adăugând că, fără asistenţă medicală, boala poate fi fatală. "Aproximativ 10 la suta din acei pacienţi vor muri de la infecţii severe. Aceştia nu ştiu despre riscurile la care sunt puşi ei plimbându-se ca nişte bombe cu ceas".

Se pare că nu toată lumea reacţionează la fel, totuşi. Potrivit Good Morning America, boala dispare în momentul în care încetează consumul de cocaină, lăsând însă în urmă cicatrici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel