Consumatorii care au repartitoare plătesc mai mult. ”O escrocherie. Renunțăm la ele”

Foto: Etadly - Pixabay
Foto: Etadly - Pixabay

Majoritatea consumatorilor care au repartitoare plătesc facturi mai mari. O recunoaște chiar un fost director al companiei de termoficare. 

Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România, spune că 60% dintre clienţii cu repartitoare au primit facturi de două sau chiar de trei ori mai mari decât cei fără. 

”În realitate costă mai mult la varianta cu repartitoarele decât la cea fără repartitoare. Am luat câteva blocuri din sectoare diferite, cu facturi similare pe acelaşi bloc, cu puncte termice diferite, cu CET-uri diferite şi cu firme de repartitoare diferite. Concluzia e una singură: Peste 60% dintre cei care au repartitoare plătesc mai mult decât înainte, când nu aveau repartitoare. Ceea ce înseamnă o escrocherie” apus Opaina pentru Observator. 

Întrebat ce e de făcut, a răspuns ferm: ”Renunţăm la ele. Lumea renunţă la aceste instrumente, aceste jucărele, care le produc pagube, îi afectează grav şi financiar, cât şi din punct de vedere tehnic. Nu au căldură din cauza asta. Problema este de vreo 20 de ani încoace, lumea a învăţat lecţia, pentru că au fost păgubiţi şi au renunţat masiv. Nu există obligativitate pentru repartitoare, există o prevedere pentru contorizare individuală. Cei care şi-au montat repartitoare sunt în ilegalitate pentru că nu respectă două condiţii de bază ale legii, şi anume: existenţa echilibrării hidraulice în clădiri, cel puţin, şi faptul că toţi proprietarii trebuie să aibă montate aceste repartitoare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel