Gheorghe Marin, preşedintele Comisiei pentru Energie din Senat, a anunţat că nu există, la acest moment, nici un proiect de lege în Parlament pentru definirea consumatorului vulnerabil.
"Pentru că s-a vorbit de consumatorul vulnerabil, eu am să spun că şi în această lege, care a trecut prin Parlament, prin Camera Deputaţilor, în ceea ce priveşte atribuţiile ministerului Economiei se menţionează în felul următor: Ministerul Economiei colaborează cu ministerul de resort în domeniul protecţiei sociale, care are responsabilitatea realizării planului naţional de diminuare a numărului cazurilor de sărăcie energetică şi de definire a consumatorului vulnerabil.
Asta pentru că s-a discutat foarte mult în ultima perioadă despre un proiect de lege care ar exista în Parlament şi care să definească consumatorul vulnerabil. Nu există un astfel de proiect în Parlament. Cel care trebuie să definească consumatorul vulnerabil este ministerul de resort, adică ministerul Economiei, împreună cu ministerul Muncii.
În ceea ce priveşte consumatorul vulnerabil, eu o să vreau să spun că din punct de vedere legislativ, la momentul acesta, există trei legi care definesc consumatorul vulnerabil. Legea 123, OUG170/2011 şi legea 196/2017. Avem o definiţie care, momentan, teoretic se află pe lista de priorităţi a Guvernului. Definirea acestui consumator vulnerabil este esenţială! Eu aş da un sfat guvernanţilor, pentru că ei au rolul de a face asta. Să ne uităm cum au rezolvat cei din jurul nostru această problemă, pentru că mai sunt trei ţări în UE care mai au politici neclare în acest aspect: România, Letonia şi Estonia. Restul au rezolvat-o!", a declarat Gheorghe Marin, preşedintele Comisiei de Energie din Senatul României, în cadrul dezbaterii Energy Forum - Liberalizarea pieței de gaze și energie electrică: costuri vs beneficii, organizată de DC MEDIA GROUP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News