Mai multe studii efectuate în Aglia și America au relevat faptul că berea este benefică organismului uman deoarece previne pierderile de memorie și afecțiunile degenerative, potrivit Mediafax.
Cercetările au arătat că berea consumată în cantități moderate: doza zilnică pentru femei este de 330 mililitri iar pentru bărbați 660 mililitri, poate reduce riscul de demență cu aproape 54% .
Un alt studiu publicat în "Jurnalul de medicină britanică" desfășurat pe un eșantion de 8.000 de persoane de vârsta a treia dovedește faptul că beneficiile berii nu sunt puține. Conform studiului, persoanele care au consumat între unu și trei pahare pe zi prezentau un risc mai scăzut de îmbolnăvire de boala Alzheimer. Studiul a fost efectuat pe o perioadă lungă de timp , de aproape 23 de ani timp în care subiecții au fost supuși mai multor teste.
Specialiștii de la Școala de Sănătate Publică Harvard au demonstrat cu ajutorul unei cercetări că femeile care consumă o cantitate moderată de alcool în mod regulat sunt cu 20% mai puțin predispuse să aibă activitate cerebrală mai slabă.
Nu este cazul însă să facem excese de băuturi alcoolice deoarece cercetătorii ne avertizează că un consum exagerat poate crește riscul de boli cognitive. Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție ne avertizează: "Un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor degenerative şi pierderilor de memorie. Aceste rezultate trebuie însă interpretate cu atenţie, pentru că un consum abuziv de alcool nu poate avea decât efecte negative".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu