Consumatorii de carne de pui sunt expuși la un risc mai mare la face o formă rară de cancer de sânge, limfomul non-Hodgkin, precum și cancerul de prostată la bărbați, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Oxford.
Cercetarea a presupus analiza realizată pe un număr de 475.000 de britanici de vârstă mijlocie pe o perioadă de opt ani, între 2006 și 2014. Dietele lor au fost analizate alături de bolile de care au suferit. Cercetarea efectuată a fost un „studiu de asociere”. Aceasta înseamnă că arată doar corelația dintre consumul de pui și anumite tipuri de cancer, mai degrabă decât să investigheze motivele pentru care ar apărea.
Există o serie de factori care ar putea provoca această legătură. Ar putea însemna că alimentul în sine conține un cancerigen, dar ar putea ajunge chiar la modul în care este gătită carnea. Până acum, puiul a fost considerat pe larg ca o alternativă sănătoasă la carnea roșie. Carnea roșie este remarcată prin faptul că crește riscuri pentru sănătate, inclusiv cancerul de sân sau prostată din cauza modului în care este digerat sângele din carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu