Consumul de droguri în rândul tinerilor. Gigel Lazăr: Tendința de a critica non-stop tânăra generație că se droghează nu face altceva decât să acutizeze situația

Sursă foto: Facebook/Lazăr Gigel
Sursă foto: Facebook/Lazăr Gigel

Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, a transmis pe pagina sa de Facebook că tendința de a critica non-stop tânăra generație că se droghează nu face altceva decât să acutizeze situația. Acesta a adăugat că federația încearcă de fiecare dată sa ajungă la rădăcina judecăților și prejudecăților tinerilor pentru a veni cu soluții.

„Nu prin stigmatizarea unei generații soluționăm problemele acute ale societății contemporane!

Tendința de a critica non-stop tânăra generație că se droghează, că sunt analfabeți funcționali, iresponsabili nu face altceva decât să acutizeze situația sub toate formele sale și să creeze impardonabil o falie între generații”, a transmis Gigel Lazăr.

„Important este ca cei responsabili să intervină calm, așezat, coerent ca evoluția să nu afecteze societatea în sine”

„Clar că vorbim de o generație rebelă, clar ca sunt diferențe evidente și inerente între generații dar soluția nu este stigmatizarea. Observ tot felul de personaje ce ar trebui să se ocupe (dacă tot critică) de programe naționale, regionale sau locale fie de prevenire, fie de educație civică și dezvoltarea simțului responsabilității la tineri. Totul ține de educația primită în familie, anturajul tânărului, preocuparea școlii. O societate nu evoluează după cum vrem noi de fiecare dată, sunt elemente surpriză ce pot fi altfel decât ni le dorim noi și atunci important este ca cei responsabili sau cei ce devin complementari politicilor statale în diferite materii să intervină calm, așezat, coerent ca evoluția să nu afecteze societatea în sine.

Sunt mulți tineri valoroși, sunt mulți tineri foarte responsabili dar ca de fiecare dată unii caută acolo unde totul este negru și nu, nu pentru a rezolva problemele ci pentru a fi ei importanți prin "sfaturile lor" și logic pentru a rezolva... NIMIC! O societate nu se construiește pe NIMIC ci prin implicare, responsabilitate, expertiză în domeniul x sau y.

Noi Federația Neguvernamentală Antidrog încercam de fiecare dată sa ajungem la rădăcina judecăților și prejudecăților tinerilor pentru ai înțelege, pentru a veni cu soluții. Poate nu de fiecare dată reușim, poate nu găsim din prima cele mai bune soluții dar perseverăm să le găsim. Probabil asta ne face a fi diferiți de mulți alții și anume preocuparea reală față de tema muncii noastre și nu imaginea noastră personală profitând de o problema a societății - drogurile!”, a scris Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel