Consumul de marijuana în rândul adolescenților a scăzut de când aceasta a fost legalizată, arată un studiu CDC

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Când marijuana este legalizată, devine mai ușor să o cumperi și mai mulți oameni încep să o folosească, nu? Poate că nu, conform unui nou studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care sugerează că adolescenții din liceu folosesc marijuana mai rar, chiar acolo unde aceasta a fost legalizată.

Nu este vorba doar de marijuana – datele sugerează că utilizarea tuturor substanțelor monitorizate, inclusiv alcoolul, medicamentele eliberate pe bază de rețetă și tutunul, au scăzut liniar în această grupă de vârstă.  

Datele provin din noul sondaj CDC privind comportamentul de risc al tinerilor (YRBS), care urmărește o serie de comportamente legate de sănătatea precară la elevii din clasele a 9-a până la a 12-a.  

Potrivit unui articol publicat în IFL, rezultatele de data aceasta sunt deosebit de interesante, deoarece din 2009-2013, consumul de canabis în rândul adolescenților a avut o tendință ascendentă, dar apoi a început să scadă.

Vezi și: Umbrela Lânoasă, o plantă care miroase a curry, ar putea fi noul cannabis

În 2012 au fost introduse primele legi de legalizare a marijuanei recreaționale. În medie, 15,8% dintre elevii de liceu au raportat că au consumat canabis la un moment dat în ultimele 30 de zile în 2021, semnificativ, mai multe femei decât bărbați au decalarat consumul (17,8% față de 13,6%, respectiv).

Comparativ cu nivelul record de 23,4% din 2013, consumul de adolescenți este acum în scădere bruscă. 

Rezultatele sugerează că unul dintre principalele puncte de discuție împotriva legalizării - și anume acela că va permite persoanelor mai vulnerabile să devină consumatoi - poate fi de fapt opusul realității.

Pentru prima dată a fost demonstrat că reducerea restricțiilor ar putea reduce și consumul. De asemenea, este posibil ca blocarea pandemiei să fi jucat un rol în reducerea acesteia, dar cauzele sunt doar speculative în acest moment.  

Citește și: Harta consumatorilor de cannabis din Europa. Te va surprinde poziția României... sau poate nu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel