Studiul făcut de The Imperial College London spune că nucile, consumate zilnic, ar reduce cu 30% riscul de boli de inimă, cu 40% pe cel de diabet, cu 22% pe cel de moarte prematură și cu 15% pe cel de cancer. Andreea Sava, de la Antena 3, prezintă pe blogul său personal beneficiile consumului de nuci.
Mă refer la nuci și nu doar la cele clasice, care cresc la noi în copacul cu același nume, ci la toată gama: nuci braziliene și pekan, caju, migdale, fistic, alune etc.
Datorită conținutului mare de fibre. Deci, în cantități moderate, de fapt te ajută să slăbești. Nu mai vorbim că sunt bogate în proteine pentru care organismul depune mai mult efort să le descompună decât pentru carbohidrați, de exemplu.
Îmbunătățesc procesele metabolice și circulatorii iar migdalele ajută la eliminarea metalelor grele din organism.
Fiindcă sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina E, dar și de vitamina C. Conțin și vitamina A, foarte bună pentru piele.
Și mai au și proprietăți antiseptice și antimicrobiene.
Da, conțin multe minerale dar și vitamine care ajută la fixarea acestora.
Nucile, oleaginoasele adică, în limbaj de nutriționiști, sunt poate cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. Au, însă, foarte multe calorii așa că trebuie mâncate cu măsură, mai ales dacă nu prea vă omorâți cu sportul.
Cum se mănâncă nucile
Cel mai bine, crude. Prin uscare, se pierd multe dintre proprietăți. Prăjite în niciun caz, fiindcă le îmbogățiți cu grăsimi nesănătoase și nici sarea nu este bună. Puteți să le coaceți dar poate totuși le mâncați crude.
Consumați cam 40 de grame pe zi, adică în jur de 5-6, în funcție de tipul ales. Mâncați-le ca gustare, între mese.
Câte calorii conține fiecare tip la 100 grame
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci