Consumul de pește poate ajuta la sănătatea inimii. Care sunt cei mai buni pești, potrivit Harvard

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Consumul de pește poate ajuta la sănătatea inimii. Iată care sunt cei mai buni pești, potrivit Harvard.

Peștele este mai bun pentru sănătate și mediu decât carnea. În plus, oferă acizi grași care sunt buni pentru inimă. Organizațiile internaționale recomandă consumul de pește de patru ori pe săptămână.

„Este mult mai bine pentru sănătate și mediu să înlocuim sursele de hrană terestre – în special carnea roșie – cu surse de hrană acvatice”, spune Christopher Golden, profesor asociat de nutriție și sănătate planetară la TH Chan School of Public Health din Harvard.

Principala diferență dintre peștele alb și albastru este conținutul lor de grăsime. Peștele albastru este mai gras și mai caloric, dar oferă acizi grași nesaturați care sunt buni pentru inimă. Peștele alb are un conținut redus de grăsime și conține doar aproximativ 80 de calorii la 100 de grame. Peștele albastru are cel puțin 6% grăsime (în mod normal între 8 și 15%), deci 100 de grame conțin între 120 și 200 de calorii.

Există pești albaștri care sunt foarte buni pentru o alimentație sănătoasă, dar există și pești albi. Dacă vine vorba de alegerea celui mai sănătos pește pentru inimă, Universitatea Harvard i-a pus pe toți sub microscop și a ajuns la dieta mediteraneană.

Hamsii, macrou, sardine, hering și midii. Acești cinci sunt cei mai buni pești pentru a avea grijă de inima ta, potrivit unui articol de la Harvard Medical School. Acești pești sunt surse excelente de proteine, micronutrienți precum fier, zinc și vitamina B 12 și acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.

Peștele este bun pentru inimă, pe lângă faptul că ajută la ameliorarea inflamației din organism și contribuie la un echilibru mai bun al lipidelor din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina D și calciu.

Articolul de la Harvard este semnat de profesorul Julie Corliss, care amintește că peștele „este mai bun pentru mediu decât carnea deoarece consumă mai puțin pământ și resurse, pe lângă faptul că generează mai puține gaze cu efect de seră”.

De asemenea, bivalvele conțin mai mulți micronutrienți, în special zinc și vitamina B12. Zincul contribuie la un sistem imunitar sănătos, iar vitamina B12 ajută la formarea globulelor roșii care transportă oxigen și mențin nervii sănătoși în întregul corp, informează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel