Un grup de cercetători americani au constatat că persoanele care atunci când se trezesc află știri negative transmise de media, precum criza imigranților, Europa dezbinată sau creștere economică mult prea timidă, sunt susceptibile să fie deprimate în cursul zilei de lucru.
Coform studiului realizat de o echipă de cercetători americani, supervizat de Institute for Applied Positive Research și Ariana Huffington, șefa Washington Post, persoanele care ascultă dimineața știri proaste din actualitate riscă să fie cu 27% mai crispate sau deprimate în timpul zilei de lucru.
Cercetarea a fost realizată pe un grup de 110 persoane, din care o parte asculta știri deprimante înainte de ora zece dimineața, iar cealaltă se uita la trei minute de povești fericite sau de succes. Toți participanții au răspuns după șase ore la un sondaj despre starea lor de spirit și nivelul de stres, scrie Agerpres.
Potrivit cercetătorilor, tristețea provocată de știrile negative decurge din sentimentul de neputință. "Credem că știrile negative influențează felul în care concepem munca și provocările de la birou fiindcă ele oferă o imagine a vieții în care atitudinea personală nu are importanță. Știrile anunțate la jurnalele de actualități aduc la cunoștință probleme ale lumii actuale în care nu se poate face mare lucru sau chiar nimic", arată un cercetător în Harvard Business Review.
Cercetătorii recomandă, în consecință, nu să se rămână departe de actualități, ci să se evite aflarea lor încă de dimineață, la trezire. Recomandabil ar fi să se înceapă ziua cu mici povești pozitive, așa încât consumul de știri să poată fi controlat, nu să controleze, spun omenii de știință.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News