Oamenii de ştiinţă din Scoţia îndeamnă femeile gravide să controleze nivelul consumului de cafea. Excesul este foarte periculos pentru dezvoltarea fătului. Experţii au analizat nivelul cafeinei din mai multe magazine specializate din Glasgow, Scoţia. S-a demonstrat că această cafea expresso conţine de şase ori mai multă cafeină decât cea obişnuită.
Autor: Anca Murgoci
Agenţia britanică pentru standardele alimentare (Food Standards Agency) avertizează că prea multă cafea poate provoca un avort sau naşterea unui copil subnutrit. Nou-născuţii cu greutate anormală au un risc mai mare de apariţie a problemelor cardiace şi a bolilor cardiovasculare. Food Standars Agency recomandă femeilor însărcinate să consume mai puţin de 200 miligrame de cofeină pe zi.
Royal College of Obstetricians and Gynecologists din Marea Britanie susţine această idee, dar consideră că este important şi faptul că o femeie nu trebuie să consume deloc cafea în primele trei luni de sarcină.
Potrivit BBC Mundo, femeile însărcinate metabolizează cafeina într-o manieră mult mai lentă, în timp ce persoanele care au probleme cu ficatul nu au enzime adecvate pentru a reuşi acest lucru. Medicul Euan Paul, director executiv la British Coffee Association le recomandă femeilor însărcinate să consume cafea decofeinizată pentru a se bucura în continuare de gustul aromei savuroase. Trebuie amintit că aproape toate cafelele decofeinizate conţin o cantitate mică de cafeină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News