Mulţi români consumă covrigi în loc de micul dejun sau îi mănâncă în timpul zilei. Ca orice produs de panificaţie, covrigul nu este un produs tocmai bun pentru siluetă, iar dacă mai este consumat în exces, poate cauza probleme pentru sănătate.
Autor: Laura Galescu
Covrigii prezintă avantajul că pot fi mâncaţi în drum spre serviciu sau chiar în timpul lucrului şi dau senzaţia de saţietate. Însă nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe consumatori asupra riscurilor pentru sănătate: "Ca orice alt aliment consumat în exces, covrigul nu face bine. Dacă se mănâncă un covrig pe zi sau un covrig o dată la câteva zile, nu este nicio problemă, dar dacă se exagerează atunci apar problemele", spune medicul nutriţionist Aurelia Zugravu, citat de Rtv.net.
Covrigii au în compoziţie făină albă, lipsită de substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, fibre sau proteine, dar conțin zahăr: ”Ceea ce nu multă lume ştie, înainte de a fi băgaţi în cuptor, covrigul se fierbe în apă cu zahăr, ceea ce înseamnă nişte calorii în plus", a mai precizat nutriţionistul. Deci cei care tind să mânânce prea mulţi covrigi riscă să facă diabet.
În loc de covrigi se recomandă un mic dejun care să includă cereale neprocesare industrial sau o chifla din făină neagră ori integrală, de fructe sau lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu