EXCLUSIV  Consumul excesiv de fructe, o greșeală în alimentație? Nutriționistul Wasim Nazer spune cât putem mânca zilnic fără să avem probleme / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Nutriționistul Wasim Nazer a fost invitatul Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a vorbit despre consumul excesiv de fructe. 

 

 

Fructele fac parte din alimentația zilnică, dar nu trebuie să le consumăm în exces. Motivul, spune Wasim Nazer este consumul de zahăr pe care acestea îl conțin. Nutriționistul a dat și un exemplu. În cazul în care o persoană ține dietă și consumă un pepene, apa este eliminată, însă zahărul rămâne în organism, ceea ce nu ajută deloc în lupta cu kilogramele în plus. 

„Dacă mănânci doi pepeni înseamnă că ai pus foarte mult zahăr în corpul tău”

„Este o greșeală mare pe care o fac mulți oameni. Spun că ei nu mănâncă sau că mănâncă foarte puțin și mănâncă, de fapt, foarte multe fructe. 

În mod normal când mănânci fructe și ești la dietă trebuie să mănânci două fructe pe zi, nu doi pepeni. Dacă mănânci doi pepeni înseamnă că ai pus foarte mult zahăr în corpul tău. Asta te ajută să te îngrași. Deci nu ai rezolvat nimic. Nu ai mâncat nimic crezând că ai făcut un lucru bun, dar ai mâncat pepeni, adică zahăr și apă. Ai eliminat apa, asta este un lucru bun, dar zahărul a rămas și atunci te îngrași”, a atenționat nutriționistul Wasim Nazer.

De ce nu e bine să mănânci fructe seara

Nutriționistul Wasim Nazer a avertizat cu privire la consumul de fructe seara. Specialistul recomandă consumul lor până la ora 18:00 pentru a nu îngrășa.

„Zici că seara nu mănânci nimic, doar fructe. Ai făcut cea mai mare greșeală. Ai mâncat zahăr și te-ai băgat la somn. Seara niciodată nu consumăm fructe, le consumăm maxim până la ora 18:00, dar depinde și la ce oră ne culcăm”, a spus nutriționistul Wasim Nazer.

Cum să ai un stil de viață sănătos

Pentru un stil de viață sănătos, nutriționistul Wasim Nazer recomandă să mâncăm trei mese principale pe zi și două fructe.

„Trebuie să avem trei mese pe zi și două fructe. Mulți oameni sar de micul dejun. Oamenii stau pe social media și vorbesc. Știu, nu știu, vorbesc și oamenii se iau după ei. Eu aș vrea înainte ca cineva să vorbească să încerce el. Eu toate dietele pe care le dau, le încerc pe mine. Eu orice nebunie nouă care apare vreau să o văd. Pot să mă țin de ea? Pot să mă trezesc noaptea? Pot să mănânc, pot să nu mănânc? Dacă pot să fac lucrurile acestea înseamnă că oricine poate. Așa cred eu.

Nu pot să zic să bei toată ziua apă că o să slăbești. Normal că slăbești că n-ai mâncat nimic. Dar poți să trăiești cu lucrul ăsta? Poate un om orice om să țină două, trei, cinci luni sau toată viața această dietă? Nu.”, a precizat nutriționistul Wasim Nazer.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel