Contestaţii la Bacalaureat 2011: În judeţul Braşov, rata promovabilităţii a crescut foarte puţin

BACALAUREAT 2011 - REZULTATE - BUCURESTI
BACALAUREAT 2011 - REZULTATE - BUCURESTI

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din judeţul Braşov a crescut cu aproximativ 0,15 la sută, de la 45,89 la sută, cât s-a înregistrat iniţial, după rezolvarea celor peste 1.700 de contestaţii depuse de elevii braşoveni nemulţumiţi de notele obţinute.

Potrivit inspectorului şcolar general Dorel Agache, creşterea ratei promovabilităţii la Braşov, în urma rezolvării contestaţiilor, "este nesemnificativă", majorându-se cu aproximativ 0,15 la sută.

"S-a înregistrat o uşoară creştere, însă nesemnificativă, de circa 0,15 la sută. Oricum, nu cred că depăşeşte pragul de 46 la sută. Rezultatele finale nu le ştim deocamdată, dar, oricum, creşterea este mică", a declarat Agache, citate de Mediafax.

Din cele 1.729 de contestaţii depuse la nivelul judeţului, 146 au fost pentru note care erau mai mari de nota 9,00, elevii sperând la o mărire de notă. De asemenea, au fost şi câteva contestaţii ale unor elevi care au avut nota 1,00 la examen.

"Au fost situaţii în care elevii au primit note mai mari, dar şi în care acestea au scăzut, în circa 95 de cazuri. Nu ştiu exact încă dacă au fost cazuri în care în urma contestaţiilor să avem elevi care să fi picat examenul", a mai spus sursa el.

Promovabilitatea fost de 45,89 la sută, fiind mai mică faţă de anul trecut, când au promovat 56,42 la sută dintre liceeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel