Continentul dispărut al Zealandiei a fost găsit după peste 400 de ani de căutări subacvatice pentru a găsi locul lipsă de pământ.
Oamenii de știință au explorat existența unui continent „dispărut” în ultimii 375 de ani și, în cele din urmă, s-au trezit în fața unor dovezi concludente. Așa-numita „Zealandia”, cunoscută sub numele de Te Riu-a-Māui în limba Māori, a fost un continent care se întindea pe o suprafață de 1,89 milioane de mile pătrate și este bucata lipsă din fostul supercontinent Gondwana, potrivit Wikipedia. Acel supercontinent de odinioară includea și estul Australiei și vestul Antarcticii, dar Zealandia s-a „îndepărtat” de celelalte continente în urmă cu peste 550 de milioane de ani, scufundându-se treptat în ape.
Munca asiduă a geologilor a confirmat în cele din urmă că Zealandia este reală, „noul” continent fiind în principal subacvatic. La peste 2 kilometri adâncime în ocean se află locul de odihnă al continentului uitat, geologul Andy Tulloch, de la Zealand Crown Research, confirmând următorii pași ai investigației lor. Înțelegerea modului în care masa de pământ s-a separat de restul continentului de care era atașat sunt următorii pași pentru înțelegerea celui de-al optulea continent al lumii.
Oamenii de știință au confirmat descoperirea importantă, cheia pentru înțelegerea modului în care s-a format placa aflându-se la 2.500 de metri sub suprafață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News