Contraatacuri ale Ucrainei în Bahmut. Rușii au fost alungați de pe unele poziții

Forțele ucrainene au efectuat mai multe incursiuni în orașul asediat Bahmut.

Contraatacurile ucrainene au alungat forțele ruse din unele poziții în orașul asediat Bahmut, dar situația rămâne „dificilă”, a declarat un general ucrainean de vârf, scrie Reuters citat de The Guardian.

În ultimele luni, bătălia pentru Bahmut a devenit punctul de sprijin al unui conflict care a cunoscut puține schimbări în linia frontului de la sfârșitul anului trecut, lăsând ambele părți în căutarea unei descoperiri.

„Situația este destul de dificilă”, a declarat col-general Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre, într-o declarație la Telegram.

„În același timp, în anumite părți ale orașului, inamicul a fost contraatacat de unitățile noastre și a părăsit unele poziții”, se mai arată în declarație.

Syrskyi a făcut aceste remarci în timp ce vizita trupele din prima linie, duminică. El a adăugat că noile unități rusești, inclusiv parașutiști și luptători din grupul de mercenari Wagner, sunt „aruncate în mod constant în luptă”, în ciuda faptului că au suferit pierderi grele.

„Dar inamicul este incapabil să preia controlul asupra orașului”, a spus Syrskyi.

Forțele ruse au înregistrat în mod constant câștiguri progresive în Bahmut, dar un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat duminică că este încă posibil să le furnizeze apărătorilor hrană, muniție și medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel