EXCLUSIV  Contractele cu dedicație, sub lupa Comisiei Europene. A fost deschisă procedura de sancționare a României. Marius Tudor: Amenzi de 1 milion de euro/zi

Băncile de Dezvoltare se angajează pentru acțiuni climatice la COP28 / Foto: Pixabay
Băncile de Dezvoltare se angajează pentru acțiuni climatice la COP28 / Foto: Pixabay

Marius Tudor, consilier politic, spune că România ar putea fi sancționată de Comisia Europeană.

Comisia Europeană vrea să sancționeze România pentru că țara noastră nu ar respecta normele UE privind achizițiile publice, potrivit lui Marius Tudor, consilier politic.

"Astăzi, Comisia Europeană a decis să deschidă procedura de sancționare împotriva României pentru încălcarea dreptului comunitar.

Motivul: România nu respectă normele UE privind achizițiile publice, adică nu asigură tratamentul egal al operatorilor economici interesați să participe la procedurile de achiziție și respectarea obligației de transparență.

Comisia a identificat mai multe cazuri în care legislația națională permite utilizarea procedurilor negociate fără publicare prealabilă. Adică, se dau contracte cu dedicație!

Alte probleme identificate se referă la normele naționale, care permit modificări ale contractelor legate de sarcini și servicii publice, impun limite ale subcontractării sau introduc discriminare directă în favoarea anumitor produse originare din regiunea în care este stabilită autoritatea contractantă.

Marius Tudor: România are la dispoziție acum două luni 



România are la dispoziție acum două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să înceapă aplicare de amenzi. Amenzile pot fi și de un milion de euro pe zi dacă Guvernul nu se conformează!", a relatat Marius Tudor în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel