Contraindicații la consumul de rodii. Recomandările nutriționiștilor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Deși conțin numeroase vitamine și sunt extrem de bune pentru sănătate, este bine să avem în vedere și sfatul nutriționiștilor atunci când consumăm rodii.

Medicii afirmă că există o serie de contraindicații pentru consum de rodii. Rodia scade tensiunea arterială, așa că nu este recomandat să o folosești pentru hipotensiune arterială. Trebuie să ai în vedere faptul că acizii ce se conțin în sucul de rodie pot distruge smalțul dinților. Nutriționiștii recomandă să bei suc printr-un pai, apoi să vă clătiți gura.

Aciditatea crescută a stomacului, gastrita, ulcerul, enterita sunt, de asemenea, contraindicații pentru utilizarea rodiei. Odată cu exacerbarea hemoroizilor, precum și cu constipația cronică, rodiile nu pot fi consumate. Coaja de rodie conține o anumită cantitate de substanțe toxice, precum alcaloizii. Prin urmare, înainte de a utiliza produse pentru coajă, decocturi sau infuzii, trebuie să consulți un medic. În plus, sucul de rodie poate să nu funcționeze bine cu anumite medicamente. Așa că, dacă iei medicamente, renunță la rodie pentru un timp sau consultă medicul. Cu toate beneficiile incontestabile ale rodiei, nutriționiștii recomandă să nu abuzezi și să nu o mănânci.

Beneficiile utilizării rodiei în alimentație: Cum să eviți aciditatea crescută din stomac

Semințele de rodie conțin multe vitamine, printre care A, C, B6, B12, R. Concentrația de oligoelemente este, de asemenea, mare. Acesta conțin calciu, magneziu, potasiu, mangan, fosfor, iod, fier, sodiu. Sucul de rodie este săturat cu acizi vegetali, precum cel citric, malic, tartric, oxalic, succinic. Datorită lor, acest fruct stimulează pofta de mâncare și ajută digestia cu aciditate scăzută a stomacului.

Rodia este utilă pentru sistemul cardiovascular. Ea întărește vasele de sânge, normalizează tensiunea arterială, promovează hematopoieza, sinteza activă a hemoglobinei și a globulelor roșii. Prin urmare, sucul de rodie este adesea prescris pentru anemie B12, hemoglobină scăzută și slăbiciune generală în timpul perioadei de recuperare după boli și operații. Este util tuturor persoanelor în vârstă ca prevenire a bolilor inimii și vaselor de sânge.

Contraindicații consum rodii: La ce să fii atent când dorești să mănânci acest fruct

Semințele rodiei consumate în cantitate mică nu vor face rău, dar ar trebui să fii atent la sucul nediluat. Sucul de rodie este contraindicat în ulcer peptic și gastrită cu aciditate ridicată. Sucul îl poți bea doar diluat, deoarece este foarte acid și poate irita mucoasele, din același motiv, sucul nu trebuie administrat copiilor mici.

După ce bei sucul este indicat să-ți clătești gura, altfel corodează smalțul dinților. Rodia poate întări scaunul, așa că ar trebui limitată la persoanele care suferă de constipație. Uneori acestea riscă să facă decocturi medicinale din coaja sau coaja unei rodii. Până la urmă, coaja de rodie conține alcaloizi otrăvitori.

Aproape toate părțile plantei sunt folosite în medicină. Începând de la coajă, flori, semințe, până la  pulpa fructului. Acestea sunt folosite pentru a face diverse preparate, tincturi și decocturi pentru tratamentul anemiei, diaree și bolilor inflamatorii ale pielii și mucoaselor.

Pulpa albă care se află în interiorul fructelor sunt uscate și adăugate la infuzii fierbinți de plante. Aceste ceaiuri sunt folosite atunci când suferi de gură uscată dar și de alte afecțiuni bucale. Ajută la echilibrarea sistemului nervos și te scapă de insomnie.

Cu siguranță, acest fruct are și unele contraindicații de consum al rodii, dar și o serie de beneficii. Semințele de rodie sunt recomandate a fi incluse în dieta pacienților hipertensivi, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acest fruct are în general un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge, precum și asupra hematopoiezei, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel