Contravofensiva Ucrainei „va dura ceva timp”, susține Kievul

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Potrivit lui Denîs Șmîhal, contraofensiva ucraineană „va lua ceva timp”.

Prim-ministrul ucrainean Denîs Șmîhal spune că contraofensiva „va dure ceva”, dar este „optimist” cu privire la succesul acesteia, scrie Al Jazeera.

„Vom face operațiuni foarte inteligente, ofensive. Și din această cauză, [contraofensiva] va dura ceva timp”, a spus el în marginea unei Conferințe de Recuperare a Ucrainei de la Londra.

„Dar avem intenția să ne mișcăm și să mergem înainte. Vom merge înainte... și sunt absolut optimist pentru eliberarea tuturor pământurilor noastre ocupate de ruși”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, contraofensiva „reprezintă o serie de operațiuni militare. Uneori, este ofensiv. Uneori, este defensiv”.

„Din păcate, în timpul pregătirii noastre pentru această contraofensivă, rușii se pregăteau și ei, așa că există atât de multe câmpuri minate, ceea ce face lentă deplasarea noastră”, a spus el.

Miercuri, președintele Volodimir Zelenski a declarat pentru BBC că progresul în contraofensivă a fost „mai lent decât s-a dorit”.

CITEȘTE ȘI        -        Rusia acuză Ucraina că a folosit rachete furnizate de Regatul Unit pentru a distruge podul spre Crimeea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel