Contre în UDMR pe tema colaborării cu PDL. Cine face jocurile la alegerile interne

ECKSTEIN KOVACS PETER
ECKSTEIN KOVACS PETER

Peter Eckstein Kovacs, candidat la preşedinţia UDMR, îl acuză pe contracandidatul său, Kelemen Hunor, că amanetează viitorul Uniunii în favoarea PDL.

Kovacs se referă la o declarație a lui Hunor, care a spus că UDMR este de centru-dreapta şi că va fi alături de PDL atât la guvernare, cât şi în opoziţie.

Kovacs se teme  că această opţiune a lui Kelemen Hunor ar putea să ducă la rămânerea UDMR în afara Parlamentului. În cursa pentru şefia UDMR s-au înscris trei candidaţi - ministrul Culturii, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely şi consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs.

Temerile exprimate de Eckstein Kovacs sunt corecte, dar surprinde faptul că le exprimă tocmai consilierul președintelui Traian Băsescu. Acesta s-a remarcat în decursul timpului ca un critic acerb al formațiunilor politice din Opoziție, așa că rămâne întrebarea: ce opțiuni oferă Kovacs udemeriștilor. Teoretic, rămâne UNPR, cu care ar putea spera să facă cele 40-45 de procente necesare câștigării fotoliului de premier. Sau poate PRM, PNG sau Partidul Poporului?

Mult mai probabil, Kovacs i-a întins o cursă rivalului său, din care are de câștigat doar șeful consilierului prezidențial. Declarația lui Eckstein Kovacs este menită să-i atragă pe udemeriștii nemulțumiți de asocierea cu dezastrul guvernării Boc. În caz că Hunor iese președinte al formațiunii, este obligat să o păstreze alături de PDL. În caz că reușește Kovacs să coaguleze  ”opoziția” din UDMR și să câștige alegerile interne, partidul minorității maghiare rămâne alături de Băsescu, care profită de ambele variante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel