Medicul de familie din Dâmbovţa care ar fi eliberat mai multe adeverinţe false de vaccinare a fost plasat sub control judiciar.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, doctorița de familie este acuzată că a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița decontarea contravalorii serviciilor de vaccinare împotriva Covid- 19 pentru mai multe persoane, acestea fiind raportate în registrul electronic cu schema completă de vaccinare, deși în realitate aceste persoane nu au fost vaccinate de inculpată.
Doctorița ar fi întocmit astfel un număr de 13 adeverințe de vaccinare.Cel de al doilea inculpat. soțul doctoriței, a instigat-o pe aceasat la săvârșirea acestor fapte, spun procurorii.
Magistratul din cadrul Judecătoriei Găești a dispus plasarea sub control judiciar a medicului de familie, cu obligația de a nu exercita profesia de medic pe perioada acestei măsuri. Față de celălalt inculpat, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, scrie Mediafax.
Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. 13 persoane vor fi duse la audieri.
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi introdus, în sistemul informatic, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale.
O serie de pacienți bolnavi de COVID-19, care aveau certificate de vaccinare dar prezentau o evoluție discrepantă a bolii, l-au determinat pe Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, să vorbească săptămâna trecută despre „vaccinarea la chiuvetă”.
„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Oancea.
Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. IPJ Timiș a început verificări pentru clarificarea situației, a comunicat instituția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News