Val Vâlcu a făcut o paralelă între reacţia Lacoste - sponsorul oficial al lui Novak Djokovic - şi cea a politicienilor români faţă de certificatul verde.
Publicitate
"Probabil că ceea ce s-a întâmplat în Australia va avea efecte şi pe acest plan. Până la urmă nu îţi faci un bun renume după un astfel de scandal. Cei care poartă tricou Lacoste nu sunt, în general, cei pe care îi asociem cu antivaccinismul.
Lacoste acum analizează dacă are mai mult de pierdut dacă renunţă la contractul cu Djokovic sau are mai mult de câştigat?
În opinia mea, o firmă din asta de fiţe, care vinde fesuri şi cămăşi cu 100 de euro bucata, dacă nu şi mai bine, publicul e mai sus... nu cei asociaţi cu antivaccinismul, cei mai puţin educaţi, cei asociaţi cu tensiunile sociale. Bine, or fi şi printre antivaccinişti purtători de Lacoste şi ca să nu-i supere, fac ca politicienii români, o lasă la mijloc: vom vedea, să ne mai gândim, să analizăm... E ca la certificatul verde, în România: 'îl dăm dar nu acum, să mai vedem, dar acum e vacanţă'. Cam ce a fost în Parlament la noi face acum Lacoste", spune Val Vâlcu.
"Dar, de regulă, dacă un sportiv sau orice altă vedetă care are un contract de imagine, cu o mare firmă, se bate cu un paparazzi sau face alte chestii reprobabile, imediat reacţionează sponsorul şi spune: 'ne delimităm, la revedere'. Nu mai aşteaptă pronunţarea instanţei. Cum coafează crocodilul Lacoste mesajul pe care l-a transmis Djokovic? Pentru că e clar că şi firma are daune de imagine, pentru că trebuia să fie pe teren, nu în sala de judecată", a mai spus jurnalistul.
Firma Lacoste, care furnizează echipamentul sportiv textil pentru liderul ATP, Novak Djokovic, va discuta "cât mai curând posibil" cu tenismanul sârb pentru a "face un bilanţ al evenimentelor care i-au însoţit prezenţa pe teritoriul australian", a declarat luni compania care are sediul la Paris, scrie AFP.
Autorităţile australiene au anulat viza lui Novak Djokovic. Drept urmare, nu va fi posibil pentru el să participe la Australian Open. Cât mai curând posibil vom avea o discuţie cu Novak Djokovic pentru a face un bilanţ al evenimentelor care i-au însoţit prezenţa pe teritoriul australian", se arată într-un comunicat al firmei.
Lacoste furnizează echipamentul sportiv textil pentru Djokovic din 2017.
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, expulzat din Australia după ce autorităţile din această ţară au decis să-i anuleze viza, a aterizat luni la prânz la Belgrad.
Sportivul, în vârstă de 34 ani, considerat un erou în Serbia, a ajuns în capitala ţării sale la ora locală 12:16, la bordul unei curse aeriene care a sosit de la Dubai, unde Djokovic a făcut escală după plecarea din Australia, conform agenţiei Tanjug.
Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors acasă după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.
Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.
Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu