Controversă cu înregistrarea „pe ascuns” a Ligiei Deca. Ce s-a întâmplat, de fapt

Ligia Deca / Foto: Agerpres
Ligia Deca / Foto: Agerpres

Într-o anumită parte a presei a apărut informația că ministra Educaţiei, Ligia Deca, a fost înregistrată în timp ce se arată deranjată de comentariile negative care o vizează şi care sunt postate pe rețelele de socializare.

Într-o înregistrare audio se aude cum Ligia Deca povesteşte că angajaţii „de la comunicare” din minister şterg aceste comentarii: „Cu toate acestea, dacă n-apucă colegii mei să le şteargă suficient de repede, mă încarc negativ. Am o zi proastă!”.

De fapt, Ligia Deca nu a fost înregistrată pe ascuns, iar declarațiile sale au fost scoase din context.

A fost un eveniment public organizat de Salvați copiii România (evenimentul de lansare a Ghidului utilizării în siguranță a Internetului - Un internet mai sigur pentru toți elevii). Printre alții, au participat și Natalia Intotero și Alina Gorghiu. 

Nu a fost înregistrată Ligia Deca pe ascuns, dimpotrivă, a fost o discuție publică la care a avut acces toată lumea.

Ligia Deca, prin afirmațiile ei, s-a referit la faptul că nu ar trebui să existe comentarii care să conțină înjurături, tocmai pentru că spațiul online este spațiu public, ceea ce înseamnă că aceste comentarii pot fi citite inclusiv de copii.

Problema pe care a adus-o în atenție Ligia Deca a fost că nu ar trebui să ai tu o echipă care să stea să șteargă toate înjurăturile din spațiul public, ci ar trebui să existe filtre care să nu permită conținut ofensator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel