Conturile de la Raiffeisen ale Aeroflot, ÎNGHEȚATE, anunță ANAF. Guvernul rus o deține în proporție de 57,34%

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Tis)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Tis)

ANAF a înghețat conturile Aeroflot, deținută de Guvernul rus în proporție de 57,34%. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a înghețat disponibilitățile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanță, în trei conturi deschise la Raiffeisen Bank SA, potrivit unui comunicat de presă.

Trei persoane supuse sancțiunilor internaționale

"Entitatea Aeroflot– Reprezentanță (CUI 6320110) este reprezentanța în România a companiei Aeroflot PJSC Rusia, companie deținută de Guvernul rus în proporție de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entității Aeroflot PJSC Rusia se regăsesc trei persoane supuse sancțiunilor internaționale respectiv, președintele consiliului de administrație Vitaly Gennadyevich Savalyev, președintele consiliului de conducere Mikhail Igorevich Poluboyrinov și membru al consiliului de administrație Sergey Viktitivich Chemezov”, anunță ANAF, potrivit Mediafax.

Potrivit comunicatului, din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că Aeroflot PJSC este controlată indirect de aceste persoane.

"Astfel, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei conform cărora ”, se menționează în comunicat.

Autoritățile fac cercetări

Astfel, măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanță, controlată indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savalyev, Mikhail Igorevich Poluboyrinov și Sergey Viktitivich Chemezov, deschise la banca Raiffeisen Bank SA.

"Totodată, precizăm că, în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancțiunilor internaționale, autoritățile competente efectuează toate cercetările necesare ținând seama de situație, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităților competente din orice alt stat. Menționăm că art.20 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 202/2008 reglementează obligația de confidențialitate în sensul că informațiile deținute în legătură cu persoanele sau entitățile desemnate pot fi transmise numai în condițiile prevăzute de lege. Astfel, în conformitate cu art.19 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.202/2008, ordinul de blocare se publică în Monitorul Oficial al României, dată de la care informațiile respective devin publice”, se precizează în finalul comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel