Iată o rețetă simplă de conuri de ciocolată.
Pentru aluat:
250 g făină
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
100 g unt (rece, tăiat cubulețe)
1 ou
Pentru cremă:
200 ml smântână pentru frișcă
200 g ciocolată neagră (sau ciocolată cu lapte, după preferințe)
50 g unt.
Cuptorul se încălzește la 180 grade Celsius. Se pregătește tava în care se vor coace conurile de ciocolată, tapetând-o cu hârtie de copt.
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, făina, zahărul, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă până se obține un aluat de textura nisipului.
Se adaugă oul și se frământă până se formează un aluat omogen. Dacă acesta este prea uscat se pot adăuga 2 linguri de apă.
Aluatul obținut se pune într-o folie alimentară și se lasă la rece, la frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră.
După acest interval de timp se scoate alatul de la rece, se pune pe suprafața de lucru, care a fost presărată, în prealabil, cu puțină făină, și se întinde până se obține o foaie subțire de aproximativ 3-4 mm.
Aluatul se taie în forme triunghiulare și se înfășoară fiecare triunghi în jurul unor forme conice. Se așază în tava pregătită și se coc pentru 12-15 minute sau până devin aurii.
Conurile astfel obținute se lasă să se răcească înainte de a le scoate de pe forme.
Pentru a prepara crema, încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, iar peste aceasta adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați continuu până se topește complet.
Adăugați untul și continuați să amestecați până se încorporează bine.
Crema se lasă să se răcească, apoi se transferă într-un poș sau într-o pungă de plastic căreia i-ați tăiat un colț.
Mod de asamblare al conurilor
Fiecare con se umple cu crema de ciocolată, iar pentru a fi în spiritul sărbătorilor de iarnă puteți să le decorați cu bomboane colorate, fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos, pentru a le da un aspect de iarnă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu