Bucătăria Palatului Elisabeta a fost pentru al patrulea an consecutiv gazdă pentru patru bloggeri care au pregătit mâncăruri pentru bătrânii fără familie, beneficiari ai programului 'Niciodată Singur', derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Cei patru bloggeri - Laura Laurenţiu (www.retetecalamama.ro), Laura Antonov (www.lachicboutique.ro), chef Radu Dumitrescu (www.cookatar.ro) şi chef Liviu Lambrino - au pregătit o masă de sărbătoare cu 50 de porţii de musaca de cartofi cu ciuperci, rulouri cu scorţişoară, gogoşari umpluţi cu conopidă şi linte, mere umplute cu gem şi nuci, pulpe de raţă cu piure de mazăre şi coulis de merişoare, precum şi tartă cu ciocolată.
La finalul cooking-ului de sărbătoare, în bucătăria Palatului Elisabeta, a sosit şi principesa Margareta, care i-a felicitat pe bucătari pentru eforturile depuse.
Ea s-a declarat încântată de toate mâncărurile pregătite de aceştia, un interes aparte manifestând pentru gogoşarii umpluţi cu conopidă şi linte.
'Acum nu pot să degust nimic, deoarece trebuie să merg la Seri de poveşti pentru copii, la Cărtureşti, dar sper că va rămâne ceva să gust după aceea', a spus principesa Margareta. Ea a recunoscut că îi face plăcere să gătească, deşi nu are prea mult timp pe care să-l petreacă în bucătărie.
'Gătesc când am timp. Mai mult vegetarian decât carne, dar îmi place şi raţa. De Crăciun o să avem mult curcan, dar mie îmi plac meniurile vegetariene, sunt foarte sănătoase, cu linte, cu sarmale făcute fără carne, salată de vinete. Toate vor fi pregătite de Viorica (n.r. bucătăreasa) de la Săvârşin', a precizat principesa.
Principesa Margareta a dezvăluit că masa de Crăciun de la Săvârşin va avea toate mâncărurile tradiţionale româneşti şi nu vor lipsi curcanul sau raţa. Întrebată dacă regele Mihai va veni anul acesta la Săvârşin, ea a răspuns că tatăl său va petrece Crăciunul alături de regina Ana.
Cooking-ul caritabil de la Palatul Elisabeta a beneficiat şi de ajutorul Electrolux, care în 2011 a primit statutul oficial de Furnizor al Casei Regale a României.
'Este al patrulea an când facem mâncare pentru bătrâni, iar faptul că le ducem mâncare este frumos pentru ei, dar cred că mai important pentru aceştia este că le ducem un gând bun şi faptul că simt că nu sunt singuri. Să fii bătrân este greu, dar să fii şi singur este foarte greu', a declarat Carmen Georgescu, reprezentanta Electrolux România.
Bătrânii care s-au bucurat de aceste mâncăruri preparate în bucătăria regală au primit şi urări de sărbători din partea cititorilor bloggerilor - bucătari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News