Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie cu prim-ministrul Republicii Moldova.
Publicitate
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: "Am avut astăzi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, doamna Natalia Gavriliță.
Am discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021. Am transmis deschiderea și disponibilitatea României pentru Republica Moldova, urmând ca, în perioada următoare, să stabilim și o întrevedere oficială."
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la ceremonia de predare a mandatului de ministru al Apărării către Vasile Dîncu, faptul că momentul marchează despărţirea de "a doua familie".
"Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine şi pentru toţi care sunt astăzi aici în sală. De altfel, cred că nu numai eu, fiecare dintre dumneavoastră putem spune că am petrecut mai mult timp mai mult timp în interiorul acestei familii decât cu familiile de acasă", a mărturisit şeful guvernului.
El a vorbit despre importanţa oamenilor. "Vă pot spune că am avut de fiecare dată în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziţionată, poate fi pregătită, menţinută în stare de operativitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci se întâmplă prin efortul, prin profesionalismul, prin dedicarea oamenilor, prin entuziasmul lor", a mai menţionat Ciucă.
Premierul a afirmat că militarii care trec în rezervă "vor fi militari toată viaţa lor".
"Când vorbim despre oamenii în uniformă, trebuie să vorbim despre cei care optează de la o vârstă foarte fragedă, de la 14 ani, să îmbrace uniforma elevului de liceu militar, până la cei care la un moment dat pun uniforma deoparte, trec în rezervă, dar tot militari rămân. Ei vor fi militari toată viaţa lor şi au în minte că ori de câte ori va fi nevoie vor răspunde 'prezent' când ţara îi va chema", a arătat Ciucă.
Totodată, premierul s-a referit la importanţa învăţământului militar şi la achiziţiile din domeniul Apărării. "Aveam nevoie şi avem nevoie în continuare să modernizăm echipamentele şi tehnica pentru a realiza capabilităţile în conformitate cu nivelul de ambiţie al ţării noastre pentru creşterea capacităţii de apărare (...). Practic, prin tot ce s-a realizat prin acel acord al tuturor partidelor politice, de alocare de 2% pentru Apărare, nu este doar un răspuns la o decizie a Alianţei, ci este practic o decizie care vine şi sprijină nevoia de întărire a capacităţii de apărare a ţării", a spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu