Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, o acuză pe Oana Sivache, director ASSMB: Semnează consultanță pe bandă rulantă

FOTO: Freepik @faceslab
FOTO: Freepik @faceslab

Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR pe Sănătate, a reacționat dur la adresa directorului ASSMB, Oana Sivache. 

Secretarul de Stat Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR pe Sănătate, afirmă că Oana Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), se ocupă de licitatații pentru consultanță, în loc de să liciteze pentru spitale, punând în pericol sașe proiecte de dezvoltare a spitalelor.

”SIVACHE semnează CONSULTANȚĂ pe bandă rulantă! Cum? Cum să îți bați joc în halul ăsta de bucureșteni și tot tu să fii cu gura mare?

Prioritatea zero a conducerii ASSMB (Sivache pusă cu mâna de Vlad Vioculescu) în loc să liciteze pentru spitale, licitează pentru consultanță. Ce știu ei mai bine.

Țineți bine minte: proiectele pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate au fost aprobate pe 2 februarie.

În 7 luni, ASSMB a scos în licitație servicii de consultanță de peste 200.000 de lei.

Toleranță ZERO pentru cei care risipesc bani din PNRR nu este un slogan sau o amenințare este un angajament. Ferm!”, a scris dr. Rogobete pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Rogobete, șase proiecte de dezvoltare a spitalelor sunt puse în pericol de către ASSMB.

”Având în vedere raportarea stadiului procedurilor de achiziție putem concluziona faptul că documentația tehnică a fost elaborată pentru achiziția de echipamente medicale în toate unitățile sanitare aprobate la finanțare, iar pentru celelalte proceduri se află în diverse stadii de  elaborare, înregistrând astfel întârzieri majore față de cele asumate de către conducerea ASSMB prin Anexa 10 - Buget și plan de achiziții a fiecărui proiect în parte” spun surse din Ministerul Sănătății.

ASSMB nu și-a îndeplinit atribuțiile

ASSMB, în calitate de parte a contractelor de finanțare și de ordonator principal de credite a unităților sanitare beneficiare, nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale și nu s-a asigurat de implementarea în bune condiții a proiectului și anume:

- nu au fost transmise la timp rapoartele de progres;

- nu au fost lansate procedurilor conform calendarului de lansare din planul achizițiilor din Anexa 10;

- nu a executat creditele bugetare alocate pentru trimestrul II 2023;

- nu a respectat circuitul documentelor prin transmiterea acestora exclusiv prin platforma PNRR, așa cum prevede Îndrumarul și Contractul de finanțare.

În fapt, vorbim despre mai multe proceduri de achiziție lansate în sistemul public de achiziții SEAP cu privire la care nu se cunoaște, la acest moment, stadiul procedurii. Sunt proiecte care vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr.Victor Babeș”, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sfânta Maria București sau Spitalul Clinic De Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia. 

Citește și: Control inopinat la Spitalul Obregia realizat de Ministerul Sănătății cu privire la posibile acțiuni de corupție în PNRR / update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel