Fundația lui Bill Gates va oferi o sumă impresionantă de bani unei organizații care sprijină cercetarea agricolă inteligentă.
Miliardarul Bill Gates a cerut o revoluție industrială verde care să oprească schimbările climatice, să protejeze comunitățile vulnerabile și să pună lumea pe calea progresului, într-un discurs la conferința ONU privind schimbările climatice COP26 din Glasgow, Scoția, scrie Forbes.com.
Filantropul a anunțat cel mai recent proiect susținut de Fundația Bill și Melinda Gates — inițiativa Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM4C), lansată de Statele Unite și Emiratele Arabe Unite, care numără peste 30 de țări membre.
„Ca parte a muncii noastre cu AIM4C, anunț astăzi că fundația va oferi 315 milioane USD suplimentar în următorii trei ani unei organizații uimitoare numită CGIAR. CGIAR sprijină cercetarea agricolă inteligentă din punct de vedere climatic pentru a ajuta micii fermieri din lumea în curs de dezvoltare”, a spus el.
Cofondatorul Microsoft a reflectat, de asemenea, asupra progresului înregistrat până acum de inițiativele sale de sprijinire a tehnologiilor de combatere a schimbărilor climatice, de când au fost anunțate pentru prima dată la COP21 de la Paris, în 2015.
Fundaţia Bill & Melinda Gates a dat publicităţii un raport alarmant privind viitorul. ”Se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară. Sunt necesare mai multe fonduri”, este mesajul raportului, transmite Mediafax.
O criză agricolă uriașă, în special pentru ţările expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii. Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, cu o atenţie deosebită pentru Africa. Aceste lucruri sunt susţinute de cel mai recent raport prezentat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. De ceva timp, Fundaţia încearcă, prin finanţare, să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.
În raport se consemnează că o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră. Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putând perturba viaţa de zi cu zi a omului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News