Este alertă la o pensiune din Cheia după ce mai mulți copii și însoțitoarea acestora au început să manifeste stări de rău.
UPDATE: Au fost evaluați medical un adult și șase copii. În urma evaluarii medicale toți au refuzat transportul la spital, a anunțat ISU Prahova.
De asemenea, în ceea ce privește suspiciunea de toxiinfecție alimentară, se așteaptă decizia medicului care a evaluat persoanele.
- Știrea inițială -
Mai mulți copii aflați într-o tabără la Cheia, județul Prahova, sunt suspecți de toxiinfecție alimentară. Alături de ei se află și o însoțitoare care are simptome asemănătoare cu cele ale elevilor.
Mai multe echipaje de ambulanță au fost solicitate să intervină la pensiunea unde aceștia sunt cazați.
”Este vorba despre opt copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani și însoțitoarea acestora, care manifestă dureri de cap, burtă și stări de greață. Aceștia se afla în tabără la o pensiune aflata în localitatea Cheia. În aceste momente sunt evaluați medical și urmează să vedem dacă vor merge la spital”, a anunțat ISU Prahova.
La fața locului au fost mobilizate o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ din care una cu medic.
În județul Dolj s-a emis o avertizare de apă contaminată. Oamenii au fost sfătuiți să nu consume sub nicio formă. Judeţul Dolj se confruntă cu o mare problemă cu apa, relatează presa locala. Peste o jumătate din localităţile doljene au rămas fără apă potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc, după ce la ultimul control s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase.
Sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer.
51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care iată apa nu este bună de băut. Inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică au descoperit faptul că este contaminată cu bacterii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţi şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă, potrivit Gândul.
Nu o dată s-a întâmplat că după ce au consumat apă de la robinet să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii, cum ar fi de pildă e-coli, care a fost descoperit. Au prezentat greaţă, vărsături şi o stare alterată generală. Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au ceru administratorilor reţelelor de distribuţie să rezolve de urgenţă această situaţie.
Uşor de spus, greu de făcut pentru că vorbim de investiţii uriaşe pe care unele primării nu şi le permit. E puţin probabil să vorbim de o rezolvare, unde întreg sistemul a fost prost proiectat. Oamenii se alimentează de la cişmele de la jumătate de oră distanţă. Prea puţini îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fântâni şi din puţurile pe care le deţin, potrivit observatornews.ro.
O epidemie de Norovirus este în evoluţie în Râşnov, peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru consult cu simptomatologia specifică, a informat, Direcţia de Sănătate Publică Braşov. Conform sursei citate, persoanele respective s-au prezentat la medicul de familie sau la spitale din judeţ cu vărsături, greţuri, durere abdominală, febră, frisoane, scaune diareice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu