Copiii care se joacă până târziu vor fi identificați prin recunoașterea facială în China

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Copiii care joacă excesiv jocuri video vor putea fi opriți de autoritățile chineze.

Compania de gaming chineză Tencent va implementa un sistem de recunoaștere facială pentru a-i opri pe copii din a se juca jocuri video între 22:00 și 08:00. Conform BBC, tehnologia numită „garda de la miezul nopții” va elimina „fentele” prin care copiii puteau scăpa de legea din 2019 a guvernului chinez care interzicea tinerilor gameri să se joace mult sau să cheltuie bani în interiorul jocurilor preferate.

Astfel, tinerii trebuiau să își creeze cont cu datele reale de identitate care sunt puse în legătură cu baza de date națională, iar aceștia au fentat sistemul prin utilizarea buletinelor diverșilor adulți din viața lor. Acum, oricine se joacă mai mult decât o perioadă prestabilită de timp va trebui să-și scaneze fața pentru a demonstra că are peste 18 ani.

Sistemul este în teste din 2018 și este valabim acum pentru peste 60 de jocuri

Tencent a început să testeze sistemul în 2018, iar acum îl va aplica pentru mai mult de 60 de jocuri. Multe dintre titlurile de top ale Tencent, printre care Honour of Kings și Game for Peace, sunt concepute pentru telefoane mobile, fiindcă gamingul pe smartphone este mult mai popular în China decât este în Occident. Astfel, scanarea facială este mult mai ușor de implementat cu ajutorul camerelor telefoanelor decât pe consolă sau computer.

Dependența de jocuri video este adevărată, dar nu în proporția în care se speculează

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut oficial dependența de gaming drept o boală, în 2018. Anul care a urmat, autoritățile din Marea Britanie au adoptat planuri de  tratament pentru ceea ce pățește rar doar o porțiune din jucătorii înrăiți de jocuri video. Totuși, jocurile video au fost demonizate în China și acuzate că au un impact negativ asupra copiilor, fiind învinuite pentru miopie și alte boli.

În încercarea de a rezolva această „problemă” pe care o vede China în gaming, toate noile titluri care apar în această țară trebuie să primească aprobare de la autorități. În 2018, nu au mai apărut jocuri, iar de atunci numărul de titluri care au apărut în China a scăzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel