EXCLUSIV  Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă

arhivă
arhivă

Locurile de joacă din Herăstrău au fost închise de aproximativ doi ani.

Copiii care mergeau în Parcul Herăstrău nu mai au locuri de joacă, iar situația aceasta este deja de circa doi ani. Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Nicușor Dan cât va mai dura problema.

„Aveți dreptate. Noi avem cinci sau șase parcuri - adică cele mari. În aceste parcuri avem zece terenuri de sport pe care le-am schimbat integral. Avem cam 45 locuri de joacă, din care am schimbat 10, de exemplu cele din Parcul Cișmigiu sunt schimbate. Avem buget pentru a ajunge la 30 în 2024, inclusiv cele din Herăstrău. Pe locurile de joacă stăm cât de cât rezonabil. Nu vă mai spun că ele nu au mai fost schimbate de 15 ani... Într-adevăr... În Herăstrău stăm prost cu aleile. Alunecă malurile de lac. Am făcut documentația pentru sprijinirea malurilor de lac. Este o operațiune complicată. Costă cam 60-70 milioane de lei. O vom începe anul acesta. Cam în doi ani vom stabiliza malurile de lac. Apoi vom avea alei”, a zis Nicușor Dan la DC News și DC News TV.

În perioada 29-30 martie 2022, în parcurile aflate în administrarea ALPAB au fost efectuate controale de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor privind respectarea prevederilor legale la locurile de joacă pentru copii. În urma acestor controale au fost constatate numeroase nereguli care pun în pericol siguranţa copiilor. Drept urmare, ANPC a dispus închiderea temporară a locurilor de joacă, începând cu 31.03.2022. Pentru înştiinţare, ALPAB a amplasat afişe privind închiderea temporară a acestor spaţii de joacă, în repetate rânduri, însă acestea au fost distruse sistematic. 

ALPAB a încheiat în noiembrie 2022 un Acord Cadru care se va derula pe o perioadă de 24 de luni pentru 14 locuri de joacă, în vederea executării de "Lucrări de reparaţii echipamente de joacă”.

Youtube video image

VEZI ȘI: Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală:

https://www.dcnews.ro/cine-a-furat-romania-cea-mai-mare-propaganda-a-fost-scoasa-la-iveala_957828.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel