Copiii și mușcăturile de țânțari. Mihai Craiu, sfaturi pentru părinți

Medicul Mihai Craiu le-a oferit părinţilor o serie de sfaturi, când vine vorba despre muşcăturile de insecte, în perioada caldă.

"Ar trebui să aplicăm nişte repelante, adică soluţii sub formă de cremă, spray care vin în contact cu partea expusă a pielii copilului către exterior (...) Nu sunt eficiente diversele extracte naturale de tip citronela, lemongrass. Din păcate ajungem la concluzia că nu funcţionează după ce vedem că a fost muşcat copilul de multe ori. Nu funcţionează nici faimoasele brăţări anti-tânțari. Există produse repelante universale, de tipul Deet. Contează concentraţia. Pentru Deet, ştim sigur că o concentraţie înaltă de 40% - 50% este eficace. Pentru uz pediatric sau pentru femeile însărcinate sau care alăptează este bine ca această concentraţie să fie între 10 % - 30%", a spus medicul Mihai Craiu, în emisiunea "Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea", de la Antena 3.

Ce facem dacă ne muşcă o insectă. Cum ne tratăm pe loc

"Primul lucru este scăderea disconfortului, în cazul în care apare o senzaţie dureroasă, însoţită de tumefiere. Trebuie să aplicăm local, într-o compresă, batistă sau pungă protectoare, gheaţă. Scade inflamaţia, reduce edemul şi amorţeşte zona. În cazul în care reacția nu e aşa spectaculoasă, poate fi aplicat local un antihistaminic sau un corticosteroid blând. Este foarte important să ne uităm numai la concordanța produsului cu vârsta copilului. Nu de puține ori, părinţii ştiu că au trusa de urgenţă antihistaminică, dar este potrivită pentru ei, nu pentru copii", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel