Copiii soldaţi din Europa, unul dintre cele mai mari riscuri de securitate

Fotografie de la kat wilcox, Pexels
Fotografie de la kat wilcox, Pexels

Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne, avertizează asupra faptului că în UE sunt create armate de copii soldaţi de către cartelurile de droguri. 

Conform acesteia, tinerii sunt atraşi şi prinşi în ceea ce devine unul dintre cele mai mari riscuri de securitate pentru lumea europeană. 

"Sunt radicalizaţi şi crescuţi să devină ucigaşi. Sunt copiii soldaţi ai cartelurilor de droguri. Traficul de droguri orchestrat de grupările de crimă organizată reprezintă una dintre cele mai mari probleme de securitate ale Europei de astăzi, iar situaţia escaladează", a declarat Ylva Johansson, citată de The Guardian

Johansson a făcut referire la arestarea unui tânăr de 16 ani din suburbia Stockholmului, ca urmare a uciderii a două femei, una de 20 de ani şi una de 60. Acesta avea asupra sa o armă automată când a fost arestat. 

"E doar ultima dintr-o serie de crime făcute de copii", a mai declarat comisarul european. 

Uniunea Europeană vrea să adopte strategii mai puternice pentru a întrerupe recrutarea de copii de către dealerii de droguri. Pentru asta, însă, e nevoie de depistarea semnelor timpurii, cum ar fi în ceea ce priveşte copii implicaţi în furturi din magazine, dar şi de reducerea abandonului şcolar. De asemenea, Bruxellesul vrea să adopte şi un sistem de alertă de droguri la nivel european, pentru ca autorităţile naţionale şi utilizatorii de droguri să ştie când substanţe periculoase apar pe piaţă. Este nevoie şi de o mai bună conectare a porturilor europene. 

Măsurile acestea vin ca urmare a faptului că 50% din toate crimele din Europa sunt acum legate de traficul de droguri, mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel