Copiii Ucrainei, victimele războiului. Aproape 1.400 au murit, peste 16.000 au fost deportați în Rusia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Copiii din Ucraina sunt victimele războiului, arată datele preliminarii ale oficialilor din această țară.

De la începutul invaziei la scară largă a Federaţiei Ruse în Ucraina, cel puţin 1.383 de copii ucraineni au suferit din cauza războiului - a anunţat, vineri, Biroul Procurorului General al Ucrainei, citat de Rador.

Potrivit informaţiilor oficiale ale procurorilor, 461 de copii au fost ucişi şi 922 au fost răniţi. Acest bilanţ nu este definitiv, deoarece încă se lucrează la stabilirea datelor în locurile unde luptele sunt în desfăşurare, în teritoriile ocupate temporar şi în cele eliberate deja de sub ocupaţie. Cei mai mulţi copii afectaţi de război au fost înregistraţi în regiunile Doneţk - 443, Harkiv - 270, Kiev - 123, Mikolaiv - 83, Zaporijjia - 84, Cernihiv - 68, Luhansk - 66, Herson - 86 şi Dnipropetrovsk - 63.

Pe 9 februarie, o fetiţă de 11 ani a fost rănită în urma unui bombardament inamic în Marhaneţ, regiunea Dnipropetrovsk. De asemenea, potrivit Procuraturii Generale a Ucrainei, de la începutul invaziei, în urma atacurilor forţelor armate ruse, au fost bombardate 3.126 de instituţii de învăţământ ucrainene, dintre care 337 au fost complet distruse.

Peste 16.200 de copii ucraineni au fost deportaţi în Rusia de la începutul invaziei la scară largă

Serviciul de presă al biroului comisarului parlamentar ucrainean pentru drepturile omului a raportat, vineri, că, de la începutul invaziei la scară largă a Federaţiei Ruse în Ucraina, 16.207 copii ucraineni au fost duşi cu forţa în Federaţia Rusă şi în teritoriile controlate de ruşi.

"Date despre copiii care au avut de suferit până la data de 10 februarie 2023: 346 - dispăruţi, 16.207 - deportaţi, 9.627 - găsiţi, 307 - returnaţi" - se precizează în comunicat. Parchetul general ucrainean, de asemenea, a transmis că, până pe data de 10 februarie, 461 de minori au murit, iar alţi 922 au fost răniţi, în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucraina.

Acest bilanţ nu este definitiv, deoarece încă se lucrează la stabilirea datelor în locurile unde luptele sunt în desfăşurare, în teritoriile ocupate temporar şi în cele eliberate deja de sub ocupaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel