Copiii ucraineni fac școală în stațiile de metrou, de frica bombardamentelor. Zelenski, discurs emoționant la Granada

Foto: Caleb Oquendo/Pexels
Foto: Caleb Oquendo/Pexels

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit în fața a peste 40 de lideri europeni adunați în Spania și le-a exprimat încrederea în sprijinul continuu din partea Statelor Unite, cerând Occidentului mai multe arme pentru a putea respinge invazia Rusiei, transmite Reuters.

Într-un discurs emoționant, Zelenski a relatat că elevii din Harkov, din estul Ucrainei, învață acum în regim online sau participă la cursuri în stațiile de metrou subterane din cauza atacurilor aeriene.

"Acest lucru este valabil până când vom avea un sistem de apărare antiaeriană cu adevărat eficient. Copiii nu pot merge la școală", a subliniat el în cadrul summit-ului Comunității Politice Europene, găzduit în Granada, Spania, la peste 4.000 de kilometri distanță de Harkov.

Cu încredere, Zelenski a menționat sprijinul continuu al Statelor Unite, în ciuda a ceea ce el a numit o "furtună politică" recentă, în contextul căreia ajutorul pentru Ucraina nu a fost inclus într-un acord de ultim moment al Congresului pentru a evita blocajul guvernamental.

"Sunt încrezător în America. Aceasta este o națiune puternică, cu instituții robuste și o democrație solidă", a adăugat el.

Zelenski a avertizat că nu ar trebui să i se permită lui Vladimir Putin să-și întărească armata, altfel Rusia ar putea să extindă agresiunea dincolo de granițele Ucrainei, până în 2028.

"Să nu lăsăm ambițiile lui Putin să devină un obstacol, nu țările noastre, nu orașele noastre. Copiii din fiecare țară merită să trăiască în siguranță. Nu doar în metrourile sau în adăposturile subterane. Trebuie să facem acest lucru posibil. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge", a mai declarat președintele Ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel