Primăria Municipiului București a oferit primele explicații referitoare la incidentul în urma căruia o statuie din incinta clădirii a căzut peste un copil.
„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.
Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.
Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”, se arată în comunicatul de presă emis de PMB.
Statueta a căzut, luni, peste copilul în vârstă de 6 ani, chiar la intrarea principală în Primăria Municipiului București. Copilul este conștient și a fost transportat la spital.
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, Adina Pretoria Dumitrache şi Viorel Andrei Iugan, au explicat pe larg motivarea condamnării lui Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”, dar şi motivul pentru care pedeapsa iniţială a fostului edil a fost redusă considerabil.
„Rolul primarului nu este pur formal. Fiind învestit cu exerciţiul autorităţii de stat, acesta are obligaţia de a verifica, cel puţin prin sondaj, actele pe care le semnează. Primarul nu se poate apăra spunând că rolul lui este doar de a semna documente, verificarea şi asumarea răspunderii penale revenind în exclusivitate funcţionarilor din subordine.
Or, în concret, primarul Sectorului 4 Bucureşti nu făcea niciodată vreo verificare cu privire la actele depuse de solicitanţi, ci pur şi simplu, doar semna hârtiile care îi erau înaintate. (...) Nedesfăşurând nici măcar o verificare prin sondaj, inculpatul şi-a asumat riscul eliberării unei autorizaţii în mod ilegal”, arătat judecătorii.
Întrebarea este dacă Nicușor Dan a făcut vreo verificare prin sondare a Primăriei București, așa cum au cerut judecătorii în cazul lui Piedone. Statuia nu era asigurată, motiv pentru care a căzut pe copilul care a fost rănit astăzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu