EXCLUSIV  Copil trântit la pământ. Psihologul Leca: Nu avem de-a face cu o întâmplare, ci cu un rezultat al unei generații pierdute în interiorului calculatorului și spațiului virtual

Psihologul Radu Leca, despre cazul copilului trântit la pământ / Foto Pexels
Psihologul Radu Leca, despre cazul copilului trântit la pământ / Foto Pexels

Psihologul Radu Leca a vorbit, luni, în exclusivitate pentru DCNews, despre cazul copilului trântit la pământ într-un loc de joacă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au deschis un dosar penal sub acuzația de loviri sau alte violențe pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, care a trântit un copil la pământ într-un loc de joacă. IPJ Hunedoara susține că fiul bărbatului s-a certat cu un copil, drept pentru care adultul și-a ieșit din fire și l-a agresat pe colegul de joacă al fiului său.

Contactat luni, 8 februarie, de DCNews, psihologul Radu Leca a făcut următoarele precizări: „Generația oamenilor de 29 de ani conține și activitate online, multă activitate online, jocuri în rețea. A confundat jocul - pe care îl juca cu asiduitate - cu un copil de 13 ani. Și a vrut să se răzbune, exact ca în jocul lui preferat. Noi credem că avem de-a face în mod real cu o întâmplare, doar că eu vin și spun în felul următor: nu avem de-a face cu o întâmplare, ci cu un rezultat al unei generații pierdute în interiorului calculatorului și spațiului virtual. Un bărbat, de aproape 30 de ani, a reacționat instinctiv, exact ca într-un joc online. Și-a anulat adversarul. Pentru acest bărbat, nu a contat că adversarul său are 13 ani și cu siguranță nu îi poate fi partener de luptă. Pentru el, a contat doar câștigul, ca într-un joc online.”

„Jocurile online ne fac să uităm familia. Nu mai contează cu cine ne luptăm, contează să ne luptăm”, a mai spus acesta, în contextul în care, din cercetări, a mai rezultat că băiatul de 13 ani este nepot al agresorului.

„Din punct de vedere psihologic, putem să spunem despre acest domn că și-a depășit majoritatea atribuțiilor și că a dorit să arate cine este puternic. În fața cui? În fața unui copil de 13 ani. De ce? Din frustrarea că nu poate controla universul real în care există. Universul virtual ne oferă iluzia controlului. Universul real ne obligă să facem față și unor dispute pe care noi le acceptăm sau nu. El a acceptat să se încaiere cu un copil și nici măcar nu a înțeles de ce face acest lucru. Din frustrare? Da. Dintr-o tulburare de comportament? Categoric, da. Din frica de a nu pierde, adică din anxietate”, a subliniat psihologul.

Terapie pentru copil

„Consultarea unui psiholog - ce este atestat de Colegiului Psihologilor din România, și are certificat de liberă practică, și specializare în lucrul cu copiii - este obligatorie în acest caz. DGASPC va furniza un psiholog, dar familia are obligația de a găsi încă un psiholog care să-l ajute pe copil să treacă cu bine peste toate aceste evenimente negative. Altfel, copilul se va transforma și el, la rândul lui, într-un agresor, la un moment dat”, a conchis Radu Leca. 

VEZI ȘI: Pornind de la cazul copilului trântit la pământ, psihologul Leca ne spune secretul: Cum să ne testăm partenerul înainte de a-l lua ”pe viață”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel